23948sdkhjf

Efter skandalesag: Derfor gik det galt på Huset Nyvang

Huset Nyvang mødte stor kritik, da TV2 i sommer kunne afsløre, at der foregik omsorgssvigt på demensplejehjemmet.

Nu viser en uvildig rapport, som TV2 Østjylland er i besiddelse af, hvordan det kunne komme dertil. Her står der, at plejehjemmet aldrig havde forudsætninger for at leve op til de krav, som blev stillet. Der var med andre ord ikke bevilliget nok penge til at udføre de opgaver, som demente har behov for at få udført.

- Grundlæggende har der i budgettildelingen ikke været forudsat et andet ressourceniveau end på andre plejecentre. Til gengæld blev der visiteret borgere til plejecentret i overensstemmelse med intentionerne, dvs. borgere med en demenssygdom, står der i rapporten, som TV2 ØSTJYLLAND er i besiddelse af.

Ikke nok kompetencer

Personalet havde heller ikke de rette kompetencer til at udføre pleje til de udsatte beboere. På Randers Kommunes øvrige plejecentre var der ansat 12-13 social- og sundhedsassistenter, terapeuter og sygeplejersker for hver 10 social- og sundhedshjælpere. På Huset Nyvang var der kun ansat syv-otte.

Rapporten lægger desuden vægt på, at der har været dobbelt så høj udskiftning blandt personalet som på kommunens øvrige plejecentre, og at personalet havde over dobbelt så mange sygedage.

Tidligere på året kom det frem, at Styrelsen for Patientsikkerhed har givet Huset Nyvang påbud om at forbedre 17 punkter. Det drejede sig blandt andet om, at borgernes livskvalitet, værdighed og trivsel ikke blev tilgodeset.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094