23948sdkhjf

Restriktioner kan hæves på plejehjem med mange vaccinerede

Besøgsrestriktioner kan nu ophæves på plejehjem med mange vaccinerede. Sådan lyder det i et sæt nye anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen.

Restriktionerne kan hæves på plejehjem, hvor flere end 80 procent af beboerne er færdigvaccinerede, lyder det i en meddelelse.

Sundhedsstyrelsen oplyser, at det vil være en konkret vurdering, om besøgsrestriktioner og besøgsforbud vil blive ophævet.

- Det nye er, at Sundhedsstyrelsen med denne anbefaling understøtter Styrelsen for Patientsikkerheds beslutning om at ophæve besøgsrestriktioner med et konkret niveau for, hvornår risikoen for udbrud af corona blandt beboere på eksempelvis plejehjem, vurderes at være lav, siger overlæge Bolette Søborg fra Sundhedsstyrelsen i en skriftlig kommentar.

Ud over vaccination indgår aktuelle smittetal og smittetal over en periode blandt andet i vurderingen. Desuden skal eventuelle udbrud være ophørt.

- Mange ældre har været isoleret fra deres familie og venner siden begyndelsen af epidemien, siger enhedschef Bolette Søborg i meddelelsen.

- Der er ingen tvivl om, at det vil have stor betydning for den enkelte, at de nu kan mødes med deres familie og venner igen, lyder det.

Ifølge den seneste opgørelse fra Statens Serum Institut den 18. marts, er der i 12 byer plejeboliger og plejehjem, hvor under 80 procent af beboerne er færdigvaccineret.

I langt størstedelen af landet er mellem 85 og 95 procent af beboerne færdigvaccineret.

Kilde: /ritzau/

Artiklen er en del af temaet COVID-19.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.08