23948sdkhjf

Endnu et privat plejefirma er gået konkurs: "Det er langt fra en stabil situation"

Din Hjemmepleje i Hjørring Kommune er gået konkurs.

Det sker som følge af en politisk beslutning om, at politikere i Hjørring Byråd i 2020 besluttede, at der fremover kun skulle være én privat leverandør i kommunen. Hidtil var både Blæksprutten og Din Hjemmepleje leverandør, men fremover bliver det kun førstnævnte.

- Det er jo det, der er årsagen til det. Vi var to private leverandører før, og når man så fra den ene dag til den anden lukker muligheden, så er der jo ikke noget at komme efter mere. Så er den bare død, siger Nina Korsgaard, der sammen med Claus Jensen står bag Din Hjemmepleje, til Nordjyske.

Der har siden 2006 været 56 konkurser indenfor private plejefirmaer. I Hjørring Kommune er det tredje gang på seks år, at et plejefirma går konkurs. Det vækker bekymring hos FOA, da det skaber utryghed for borgere og ansatte.

- Endnu engang har borgere måtte vinke farvel til deres vante leverandør og vælge et nyt. Samtidig har medarbejderne mistet deres arbejde og har skulle omstille sig til at arbejde for et nyt selskab eller den kommunale hjemmepleje. Det er langt fra en stabil situation, siger næstformand Thomas Enghausen.

Nina Korsgaard kan godt forstå beslutningen, da hun også mener, at Hjørring Kommune er for lille til at have to private leverandører. Hun har ifølge Nordjyske sørget for, at alle leverandører og ansatte har fået henholdsvis betaling og løn. Borgere har desuden fået den hjemmehjælp, som aftaleperioden tilsiger.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093