23948sdkhjf

KL-formand: Flere ledere skal tæt på driften på de enkelte plejehjem

KL´s formand Jacob Bundsgaard holdte torsdag tale for politikere og samarbejdspartnere, som var samlet virtuelt til Kommunalpolitisk Topmøde 2021.

Anledningen brugte han til at fremhæve 4 områder, som kræver særlig politisk opmærksomhed i kølvandet på corona. Det er børn og unges trivsel og faglighed. Det er ældreomsorgen. Handicapområdet. Og klimaet.

For ældreområdet lagde han vægt på, at kommunerne skal genstarte udviklingen, som allerede var sat i gang, inden corona huggede bremserne i.

- Vi har stort fokus på, at de kommende løsninger især handler om tættere samarbejde med de ældre og deres pårørende. Vi skal have flere ledere helt tæt på driften ude på de enkelte plejehjem. Samtidig skal vi fortsætte den store indsats for flere kvalificerede hænder til at skabe en tryg og værdig hverdag for vores ældre borgere, sagde Jacob Bundsgaard

Stor ambitioner for velfærdsløsninger

Det afgørende bliver, ifølge KL-formanden, at man er bevidst om, at det er et langt, sejt træk, der skal til.

- Vi skal bruge menneskelige såvel som økonomiske ressourcer til at indhente det tabte. Vi skal genstarte indsatserne for de ældre, de unge og for borgere med handicap. Det skal vi gøre allerede i år. Når vi til sommer går til økonomiforhandlinger, bliver det en forhandling, der skal skabe et løft af økonomien efter corona. Vi har store ambitioner for udviklingen af de kommunale velfærdsløsninger, sagde KL-formanden.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.096