23948sdkhjf

Psykiatriledelsen i Aabenraa fratræder efter massiv kritik

Tirsdag fratrådte afdelingsledelsen på Psykiatrisk Afdelingen Aabenraa, ledende overlæge Lene Høgh og oversygeplejerske Anne Eisenhardt, med øjeblikkelig virkning. Det skriver JydskeVestkysten.

Fratrædeklsen sker efter en række ansatte og patienter er trådt frem i JydskeVestkysten med massiv kritik af Psykiatrisk Afdeling Aabenraa. Avisen har desuden afdækket at dårligt arbejdsmiljø, manglende sikkerhed og mistillid har ført til en personaleflugt fra den psykiatriske afdeling.

Psykiatrisk Afdeling Aabenraa mangler pt. 20 ansatte, hvilket har betydet, at et afsnit af afdelingen er lukket ned indtil tidligst til sommer. Mandag meddelte størstedelen af de ansatte, at de ikke havde tillid til ledelsen.

-  Vi har taget en samlet vurdering af situationen og vurderet, hvordan vi bedst kan bringe organisationen videre, og på den baggrund er der i dag indgået gensidig aftale om fratrædelse med dem begge to. ...  Vi skal have bragt afdelingen i trivsel igen, og til det har vi vurderet, at der skulle en ny afdelingsledelse til, siger administrerende sygehusdirektør Charlotte Rosenkrantz Josefsen til JydskeVestkysten.

Ledende overlæge Klaus Müller-Nielsen og oversygeplejerske Yvonne Reinholdt, som udgør den nuværende ledelse på den børne- og ungdomspsykiatriske afdeling i Aabenraa, tager over som konstituerede efter den fratrådte ledelse.

Sagen skal i dag drøftes i Region Syddanmarks psykiatriudvalg.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125