23948sdkhjf

Selvejende plejehjem har behov for "ny kultur": Politikere vil tage hånd om problemet

Politikerne er så nervøse for forholdene på den selvejende institution Sommersted Plejehjem, at de skal drøfte problemerne på et lukket møde i Voksenudvalget i Haderslev Byråd.

Det startede med, at John Ole Jacobsen, som var pårørende til en nu afdød beboer på Sommersted Plejehjem, fortalte om sine dårlige oplevelser i JydskeVestkysten. Hans kone var ramt af demens, og John Ole Jacobsen var ikke tilfreds med, hvordan personalet behandlede hende.

Personalet var ikke bekendt med operation

Han klagede gentagne gange til ledelsen af plejehjemmet, men følte sig ikke hørt. Det var små ting i den daglige pleje, han belyste.

Noget af personalet vidste blandt andet ikke, at hans kone var blevet opereret i hoften, og derfor skulle behandles nænsomt. Det handlede også om, at der ikke var nok toiletpapir.

Nu er det kommet frem, at Voksenudvalget i Haderslev Kommune i 2017 blev bekendt med, at ledelsen ikke tog bekymringer og klager fra pårørende alvorligt. Medarbejderne på Sommersted Plejehjem havde også dårlige oplevelser med ledelsen.

En anonym ansat igennem otte år, som JydskeVestkysten også har talt med, fik en langtidssygemelding med stress, men plejehjemslederen ringede gentagne gange op for at høre, hvornår kvinde kom tilbage.

Politikere vil tage fat om problemet

Hun vendte derfor for tidligt tilbage på arbejde, som endte med en sygemelding og en fyreseddel.

Hun forsøgte at fortælle Sommersted Plejehjems bestyrelse og direktionen i kommunen om de dårlige forhold, men bestyrelsesformand Rita Juhl havde ikke noget at tilføje til hendes henvendelse.

På næste udvalgsmøde skal politikerne i Voksenudvalget drøfte Sommersted Plejehjem på et lukket møde. Venstres borgmesterkandidat Mads Skaus vil desuden invitere 2. Viceborgmester og gruppeformand for Socialdemokratiet Henrik Rønnow til et møde om Sommersted Plejehjem. Sidstnævnte har kaldt på behovet for en ny kultur.

-Jeg synes, vi politikere skal have en alvorlig snak med hinanden om, hvorvidt dem, der er politisk udpegede i bestyrelsen for Sommersted Plejehjem fortsat skal være det, siger Rønnow til JydskeVestkysten.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078