23948sdkhjf

Sygeplejersker stemmer nej til ovenskomst

Landets sygeplejersker har ved en urafstemning, som torsdag blev offentliggjort af Dansk Sygeplejeråd, stemt nej til overskomsten. 47,3 procent har stemt nej, 46,5 procent har stemt ja.

52,7 procent af de i alt 67.000 stemmeberettigede havde afgivet deres stemmeved deadline i går aftes kl. 20.

- Det er et snævert nej. Men et nej er et nej, og det må vi tage til efterretning, siger formanden for sygeplejerskerne, Grete Christensen.

- Vi tager det som et stærkt signal om, at der er rigtig meget, som sygeplejerskerne er utilfredse med, og at det har akkumuleret sig op til det her nej, siger hun.

Det er nu op til hovedbestyrelsen i DSR at beslutte, hvad der skal ske. De kan vælge at varsle strejke, eller de kan genoptage forhandlingerne med arbejdsgiverne.

- Nu vil vi gå i dialog med vores bagland - ikke mindst de tillidsvalgte - og afvente resten af resultaterne på det offentlige område, siger formanden.

- Men målet er selvfølgelig, at vi kommer tilbage til forhandlingsbordet, og at vi kaster alle kræfter ind på at forbedre resultatet, siger Grete Christensen.

Hovedbestyrelsen i Dansk Sygeplejeråd havde anbefalet medlemmerne at stemme ja.

Men fagforeningens delegerede var splittede. 75 stemmer stemte for at anbefale et ja, mens 61 stemte imod på en kongres tidligere på måneden.

Mange sygeplejersker har givet udtryk for deres utilfredshed med resultatet blandt andet på sociale medier.

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094