23948sdkhjf

Høje ambitioner for nyt plejecenter: Kan løfte en hel bydel og skabe samspil mellem generationer

Et nyt plejecenter i Roskilde skal være med til sætte skub i udviklingen i den sydlige del af byen.

Her skal det nye plejecenter, som byrådet på et møde netop har besluttet at indlede en planproces omkring, være et centralt knudepunkt. Det skal ligge ved Østervangcentret, som er et bytorv med butikker og lignende, men som i dag fremstår slidt og uden det liv, som de mange funktioner på stedet kunne skabe. 

Det skriver Roskilde Kommunes forvaltning. Formand for sundheds-og omsorgsudvalget, Morten Gjerskov (S), fortalte på et byrådsmøde i onsdags, at et nyt plejecenter netop skal hjælpe med at skabe mere liv.

-Dette skulle meget gerne være meget mere end byggeri af et plejecenter, men også et løft af en hel bydel, og vi er indstillet på, at dette her skal være en bred proces, hvor vi får talt med alle interesserede parter for at få lavet et rigtig godt plejecenter og nogle rigtig gode boliger omkring plejecentret.

- For tanken er nemlig, at man også får boliger til andre ældre, der ikke har brug for at komme ind på et plejecenter, men som måske gerne vil bo i nærheden og have nogle aktiviteter omkring plejecentret, sagde Morten Gjerskov (S) til byrådsmødet ifølge Sjællandske Nyheder.

Samspil mellem generationer

Der er mellem 2023 og 2026 afsat 80 millioner kroner til et nyt plejecenter i Roskilde Kommune.

Det kommende plejecenter kan også give gode muligheder for at fordre et fællesskab på tværs af generationer, bemærkede Venstres Jacob Søegaard Nielsen. Partiet vil nemlig have et samspil mellem blandt andet skolen, børnehaven og det nye plejecenter.

Forventningen er, at det nye plejecenter kan tages i brug i 2026.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.083