23948sdkhjf

Hjemmeplejen i Ishøj tager nye elbiler i brug, mens andre ikke kan få det til at lade sig gøre

Ishøj Hjemmepleje og Hjemmesygepleje har fået et essentielt og eldrevet arbejdsredskab

Ishøj Kommune investerede sidste år lidt over en million kroner i otte nye el-biler, som nu er ved at implementeret i arbejdsdagen. De vil blive brugt i hjemmeplejen, hvor man siden 2013 haft elbiler til rådighed.

- Siden vi fik de første elbiler, har vi oplevet en større og større interesse og vilje til at ville benytte sig af dem, fremfor vores benzindrevne biler. Medarbejderne sætter nemlig stor pris på, at deres kørsel er blevet meget nemmere og behaglig, blandt andet grundet mindre motorstøj og færre gearskift, fortæller Ina Borup, teamleder af Hjemmesygeplejen.

De otte nyeste elbiler, som kommunen købte i slutningen af sidste år, bliver implementeret over de næste par måneder, ligesom der er installeret nye ladestandere ved Brohuset, hvor Ishøj Hjemmepleje og Hjemmesygepleje hører til. Bilerne ramte gaden i midten af marts, hvor man gik i gang med at afprøve et system for opladning, så bilerne i ikke løber tør for strøm midt under turen.

Kommune droppede elbiler

Ringkøbing-Skjern Kommune droppede sidste år planerne om at købe elbiler ind til hjemmeplejen.

Bilerne skal her køre i døgndrift, og der var ifølge forvaltningen ikke tid til, at de ansatte kunne vente på, at elbilerne blev færdige med at lade.

- Humlen er, at bilerne ikke holder stille, og en elbil skal altså holde stille for at lade. Kommunen har elbiler til andre funktioner, men når det gælder hjemmeplejebilerne, er teknikken der endnu ikke, sagde socialudvalgsformand Lennart Qvist (K).

Ringkøbing-Skjern kommune købte i stedet 14 fossildrevne biler. Men Ishøj Kommune er altså gået den anden vej og har nu i alt 12 elbiler og 2 fossildrevne.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094