23948sdkhjf

FOA roser tiltag på udskældt plejecenter: ”Det er godt, kommunen reagerer”

Guderup Plejecenter blev mødt af stor kritik for ikke at yde nok omsorg til beboerne og være immune overfor pårørendes oplevelser.

Det beskrev JydskeVestkysten i en række artikler. Mediet beskrev desuden, at en lussing blev uddelt til en beboer. Flere pårørende har også rost plejehjemmet.

Oplevelserne er forskellige, men Sønderborg Kommune erkender, at der er udfordringer med at rekruttere faglært personale.

”Der skal være et særligt fokus på vagtplanlægningen, således at ufaglærte som udgangspunkt ikke arbejder alene, før de har gennemført den nødvendige introduktion og opnået de nødvendige kompetencer, for at kunne løse konkrete opgaver i en boenhed”, står der blandt andet i en handleplan, som JydskeVestkysten har offentliggjort.

Sønderborg Kommune har tidligere sendt en pressemeddelelse ud, hvor de fortæller om en række tiltag for Guderup Plejecenter. Her indgår blandt andet generel kompetenceudvikling af medarbejderne, og der ”sættes gang i sidemandsoplæring så man får demensuddannelsen i praksis.”

Sektorformand i FOA Sønderborg er glade for de nye initiativer.

- Det er et rigtigt godt tiltag, og jeg synes, det er flot, at kommunen har reageret så hurtigt. At rekruttere nye ansatte bliver ikke let, så jo mere, kommunen kan gøre for at holde på de faste uddannede, jo bedre. Det handler om at skabe gode rammer for de ansatte, så de kan udfolde deres faglighed, siger Tony Hansen til JydskeVestkysten.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093