23948sdkhjf

Vaccinationer er gået i stå: FOA vil have en plan for stik til frontpersonalet

AstraZeneca udgår af det danske vaccinationsprogram.

Det meddelte Sundhedsstyrelsen på et pressemøde onsdag formiddag. Årsagen er, at man nu kan konstatere en sammenhæng mellem blodpropper og vaccinen. FOA roser beslutningen, da skal "være trygt at lade sig vaccinere".

Men fagforbundet kalder samtidig på en plan for færdigvaccinering.

- Sundhedsmyndighederne skal svare på, hvad det her betyder for frontpersonalet? Hvad sker der med de medarbejdere, der har fået første stik? Hvad med de mennesker, der står i frontlinjen, men endnu ikke har fået vaccinen? Rigtig mange medarbejdere står lige nu med en masse spørgsmål, som kræver handling og svar, siger Mona Striib.

Siden AstraZeneca blev sat på pause, er vaccinationen af frontpersonalet stort set gået i stå, viser statusrapporter fra Sundhedsstyrelsen.

Siden 15. marts er andelen af færdigvaccinerede på hospitaler kun steget to procentpoint - fra 43 til 45 procent. På plejehjem fra 44 til 45 procent. Og i hjemmeplejen fra 41 til 43 procent.

Formanden for FOAs Social- og Sundhedssektor, Torben Hollmann, ser gerne, at myndighederne træder i karakter.

- Vi har i den grad behov for at komme i gang med at vaccinere frontpersonalet. Sundhedsmyndighederne skal fremlægge en klar plan, så folk ved, hvad de kan regne med. Det haster, fordi vi stadig er et sted, hvor der risikerer at opstå akut personalemangel, hvis sygdommen får fat på fx et plejecenter, siger Torben Hollmann.

Da AstraZeneca er udgået af vaccinationsprogrammet, er der kun 3 vacciner tilbage. Det er Pfizer-BioNTech, Moderna og Johnson & Johnson. Sidstnævnte er sat på pause af selskabet selv.

Artiklen er en del af temaet COVID-19.

Læs mere om: FOA
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109