23948sdkhjf

Bivirkninger fra vacciner: Frontpersonale har fået anerkendt det som arbejdsskade

Frontpersonale i sundhedssektoren og ældreplejen har fået anerkendt bivirkninger efter vaccination mod coronavirus som en arbejdsskade.

Det skriver netmediet A4 Arbejdsmiljø.

Hidtil er op til fire sager om alvorlige bivirkninger blevet anerkendt som arbejdsskade ifølge en opgørelse fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES).

Det er dermed de første sager, hvor frontpersonale, der er blevet vaccineret på jobbet, har fået blåstemplet bivirkninger som arbejdsskader.

Ligesom i andre arbejdsskadesager kan skadelidte få godtgørelse for varige mén og erstatning for erhvervsevnetab.

Ifølge AES er der aktuelt 54 anmeldte vaccinationssager. Tre ud af fire anmeldte sager kommer fra sygeplejersker og andre hospitalsansatte. De øvrige kommer fra blandt andet sosu-medarbejdere og pædagoger.

I hovedparten af de anmeldte sager har personerne haft influenzalignende symptomer af forbigående karakter.

Symptomerne har givet dem hovedpine, muskel-ledsmerter, utilpashed og træthed.

Der er dog også tilfælde med mere alvorlige bivirkninger. Det har blandt andet medført balanceproblemer, synsforstyrrelser og diffuse smerter, der har krævet behandling og indlæggelse.

I mindst ti af de anmeldte sager har de skadelidte modtaget AstraZeneca-vaccinen, der onsdag blev droppet i det danske vaccinationsprogram efter flere tilfælde med alvorlige bivirkninger.

I mindst seks af sagerne har anmelderen modtaget Pfizer-vaccinen, mens det i de øvrige sager er ukendt, hvilken vaccine der er blevet givet.

Dansk Sygeplejeråd glæder sig over, at vaccinationsskader kan anerkendes som arbejdsskade.

- Når sygeplejersker anmelder vaccinationsskade som arbejdsskade, er det fordi, bivirkningerne er alvorlige og ikke kun forbigående.

- Mange af medarbejderne er raske og velfungerende og har ikke haft andre lidelser i forvejen, siger Anni Pilgaard, næstformand i Dansk Sygeplejeråd, til A4 Arbejdsmiljø.

Kilde: /ritzau/

Artiklen er en del af temaet COVID-19.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.203