23948sdkhjf

Personer med hjerneskade roser nyt tilbud: "Bare jeg kan klare mig selv, så er det fint"

For godt et år siden kunne Københavns Kommune for første gang selv tilbyde borgere med svær hjerneskade den specialiserede rehabilitering, de har behov for, i egen kommune.

Hidtil har de sværest ramte borgere skullet til enten Vejlefjord Rehabilitering i Vejle eller Center for Neurorehabilitering i Dianalund for at få den rette hjælp.

- Når en person rammes af svær hjerneskade, bliver hele tilværelsen pludselig vendt på hovedet. Det gælder ikke kun for den ramte selv, men også for de pårørende. Derfor har det også stor betydning, om man kan få hjælpen tæt på sit hjem og sin familie, eller om man bliver nødt til at rejse til den anden ende af landet, siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) om beslutningen om at hjemtage den specialiserede neurorehabilitering til kommunen.

I 2019 besluttede Københavns Borgerrepræsentation at etablere Københavnertilbuddet med specialiseret neurorehabilitering.

Konsulentfirma Devoteam har lavet en evaluering, som dels har undersøgt borgernes og de pårørendes egne oplevelser af tilbuddet, dels den faglige kvalitet og endelig også den opnåede effekt af tilbuddet hos borgerne. En del af dette er lavet gennem kvalitative interviews med borgere og pårørende.

"Bare jeg kan klare mig selv"

De fleste interviewede oplever, at de er kommet langt med deres genoptræning og har opnået deres mål. Som en af de interviewede svarer: ”Da jeg kom, så sagde jeg, at hvis jeg selv kan gå på toilettet, gå i bad og børste tænder, så er det fint nok. Også selvom det er med rollator eller i rullestol. Bare jeg kan klare mig selv, og det kan jeg”.

1. februar 2020 åbnede det nye tilbud i København, Neurorehabilitering – KBH på Strandvejen, og nu – efter et år på bagen – bliver der delt høje karakterer ud.

- Samtidig har det naturligvis også været helt afgørende for mig, at vi med vores eget kommunale tilbud fagligt kan matche de tilbud, der ellers findes til den her gruppe af borgere. Jeg er derfor rigtig glad for evalueringen, der viser, at vores ’Københavnertilbud’ er kommet godt fra start og allerede har opnået en høj faglig kvalitet og – ikke mindst – bliver modtaget positivt af borgerne og deres pårørende, siger borgmesteren.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.112