23948sdkhjf

Det er dyrt at kalde på hjælp: Danske løftestole bliver solgt i USA til svage ældre

I Florida nyder mange ældre fra hele USA deres otium. Her ligger også salgskontoret for den nordjyske virksomhed Liftup, hvor man netop har modtaget den første sending af den nyudviklede løftestol Raizer M fra fabrikken i Støvring.

Raizer M fungerer i princippet ligesom en sakselift til mennesker. Stolen samles hurtigt og nemt under en falden person, som derefter nænsomt og ved en enkelt hjælpers kraft rejses op igen fra liggende til stående position. 

- For personer hvor fysikken og muskulaturen er blevet svagere, kan der opstå skader, hvis man rykker i dem for at rejse dem op. Det var vores mål at lave et produkt, der kan betjenes af ikke-professionelle og alligevel løfte mennesker på en måde, der er skånsom for alle involverede, siger direktør Søren Elisiussen.

Netop forholdene i USA, hvor det er dyrt at ringe efter hjælp, har været med til at inspirere til udviklingen af Raizer M, som er en billigere model end dem, de før har produceret.

Virksomhed fik et opkald fra ægtepar

Den første sending af Raizer M ankom i marts 2021 til Florida, hvor Liftup har sit amerikanske salgskontor. Her har den markedsansvarlige, Benny Steen Rasmussen, allerede fået meget positive tilbagemeldinger fra potentielle kunder:

- Vi har oplevet Raizer M i aktion, da vi pludselig fik et Facebook-opkald fra et ægtepar i New York, der havde indkøbt et af de allerførste eksemplarer i USA. Nu lå konen på gulvet og var faldet. Manden ville lige være sikker på, at han brugte løftestolen rigtigt. Konen falder ofte, og de er et meget konkret eksempel på, hvem Raizer M kan hjælpe, siger Benny Steen Rasmussen.

I hovedsædet i Støvring arbejder ca. 25 ansatte. Liftup er parat til at udvide medarbejderstaben i takt med efterspørgslen. 

- Nu bliver det muligt for ægtefæller, børn og børnebørn at hjælpe deres pårørende. Ligesom Raizer II sparer det professionelle sundheds- og redningspersonale for rygskader og belastninger, kan Raizer M spare ældre, svagelige og deres pårørende for bekymringer. Det kan give ekstra tryghed i hjemmet eller nærmiljøet. Med Raizer M kan vi gøre næsten alle til potentielle hjælpere.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078