23948sdkhjf

Louise er Årets Omsorgshelt: Jeg har en afslappet tilgang til borgerne

- Det er jo fedt at få. Det viser, at ens kolleger ser de gode ting, man gør i hverdagen.

Sådan siger Louise Adamsen om at være blevet kåret til Årets Omsorgshelt. Hun arbejder som social- og sundhedsassistent på Plejehjemmet Udsigten i Blistrup. Hun blev kåret til prisen, da hun er god til at give omsorg og pleje til beboerne ”på den måde, som de gerne vil have det”, og at hun er en rigtig god kollega.

Louise Adamsen blev meget overrasket over kåringen og beskriver selv sin måde at møde borgerne på således:

- Jeg har en meget afslappet tilgang til borgerne og tager situationerne, som de kommer. Jeg går ind til beboerne med et positivt sind. Men jeg tror også, jeg er meget tålmodighed med dem, siger hun til Magasinet Pleje.

Den rolige tilgang ser Louise Adamsen flere fordele ved.

- Når man er afslappet, kan beboerne spejle sig i det. De kan selv slappe af og får lyst til at fortælle nogle ting. Beboere med demens kan for eksempel være meget oprørte, men de slapper selv meget mere af, hvis man sidder stille og lytter i stedet for at sige så meget, fortæller hun.

Det betyder meget at blive værdsat

Attendo Danmark uddeler hvert år omsorgsprisen til en medarbejder, som har gjort en særlig indsats i hverdagen og ydet ekstra omsorg til beboerne på deres plejehjem eller borgerne i hjemmehjælpen. Prisen bliver indstillet af kollegerne fra de afdelinger, som de enkelte omsorgshjælpere arbejder i og afgøres af en jury bestående af staben i Attendo Danmark.

Traditionen tro er det hemmeligt, hvem vinderen er, helt frem til afsløringen. Derfor kom prisen som Årets Omsorgshelt som en overraskelse og vækkede samtidig stor begejstring hos den nykårede vinder.

- Det betyder meget, og det viser virkelig, at man bliver værdsat af både beboere og kolleger for det arbejde, man gør i hverdagen. Jeg sætter stor ære i at have fået prisen, for jeg har rigtig mange dygtige kolleger her på Udsigten, som alle sammen bidrager til at løfte niveauet for den omsorg og pleje, vi kan give vores beboere, siger Louise Adamsen.

Social- og sundhedsassistenten beskriver selv sin tilgang til beboerne som afslappet. Hendes leder på Plejehjemmet Udsigten bemærker også, at hun er god til at skabe et roligt miljø.

- Louise løfter både beboerne og medarbejdernes trivsel. Hun medvirker til, at der bliver skabt en ro i den afdeling, hvor hun er både blandt kollegerne, men særligt også blandt beboerne. Hendes måde at håndtere beboerne på letter deres hverdag, og hun træder altid i karakter, når et særligt behov opstår, siger Louise Ivanhoe Nielsen, leder på Plejehjemmet Udsigten.

Plejecenter minder hende om, hvorfor hun blev SOSU-assistent

Den unge omsorgshelt startede hos Attendo som nyuddannet Social- og sundhedsassistent og har sidenhen tilegnet sig ni års erfaring som social- og sundhedsassistent i Attendos hjemmepleje, før hun i september startede på Udsigten i Blistrup.

Hun er glad for at være ansat på et plejehjem, da det minder hende om, hvorfor hun blev social- og sundhedsassistent.

- Jeg gik ind i det her branche, fordi jeg gerne vil give de ældre borgere den bedste tid til sidst i deres liv. Det kan man godt glemme, når man er i hjemmeplejen, fordi der er mange akutte opgaver. Der sker så mange ting. Men på et plejecenter kommer man i tanke om, hvorfor man blev det. Her er det de samme beboere, siger Louise Adamsen.

I forbindelse med prisoverrækkelsen nød Louise Adamsen i corona-venlige rammer en hyggelig middag sammen med beboerne og kollegerne på plejehjemmet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.081