23948sdkhjf

Sag vakte stor forundring: Nu vil kommune betale for borgernes transport

81-årige Ite Frellesen skulle selv betale for sin nu afdødes mand transport, da han ville tilbringe sin sidste tid i eget hjem.

Det kostede 5500 kroner for den fire kilometer lange tur fra det kommunale ophold. Da sagen kom frem, vakte det stor forundring hos politikerne i Sønderborg Kommune. Nu står det til at blive ændret, så kommunen betaler transporten.

I sagen med Ite Frellesen drejede det sig om den liggende transport, og det er også den udgift, Sønderborg Kommune vil betale. Den endelige beslutning ligger dog ved Byrådet.

- Det omtalte tilfælde viste, at vi ikke udmøntede lovgivningen på en rimelig måde. Jeg kan ikke finde en logisk forklaring på, at en liggende transport fra sygehuset er gratis, mens man selv skal betale fra fx Center for Korttidspladser. Transport til fx træning eller daghjem er også betalt helt eller delvist af det offentlige, så det er ikke nemt for menigmand at forstå. Jeg er godt tilfreds med, at vi nu ændrer praksis i vores kommune, selv om det ikke er lovpligtigt, siger Preben Storm.

Social- og Seniorudvalget anbefaler ændring af praksis, og den endelige beslutning tages på Byrådsmødet den 24. juni 2021.

Sønderborg Kommune har 47 korttidspladser, hvoraf de 37 er på Center for Korttidspladser. Man er typisk visiteret til en korttidsplads i forbindelse med døgnrehabilitering, palliative forløb, vurderingsforløb eller aflastning.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094