23948sdkhjf

Plejecenter kan lukke: Regler for brandsikring koster millioner at leve op til

 Plejecentret Carolina Amalielund i Svendborg er i øjeblikket lukningstruet.

Det kommer nemlig til at koste 17,6 millioner, hvis plejecentret skal leve op til reglerne for brandsikring. Det viser en gennemgang af Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut, skriver TV2 Fyn.

Prisen kan dog ikke holde sig nede på de 17,6 millioner for brandsikkerheden alene. Carolina Amalielund er fra 1912, og der skal minimum investeres for 29,4 millioner kroner, hvis det i fremtiden skal være egnet som plejecenter. Hvis man vil totalrenovere bygningen, løber prisen op i 76 millioner.

Lige nu overvejen politikerne i Svendborg Kommune, om det er værd at renovere plejecentret, eller om det er bedre at skabe pladser andre steder.

- Min holdning er, at hvis man skal overveje at gøre det sikkert for den pris, vil jeg hellere bygge noget helt nyt i ét plan, hvor ældre og demente kan gå ud i en have, siger Hanne Klit, formand for Social- og Sundhedsudvalget i Svendborg Kommune, til TV2 Fyn.

Det var Ole Birk Olesen, som fik kommunerne til at tjekke brandsikkerheden, efter en brand kostede tre beboere livet på Plejecenter Farsøhthus på Norddjurs.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.188