23948sdkhjf

"Vi kan kun være begejstrede for initiativet," siger chefen om den cyklende SOSU-elev

SOSU-eleven Else Maria begyndte onsdag på sin 152 kilometer lange cykeltur med gigtramte Gerda. 

Else Marie træder i pedalerne, og 77-årige Gerda sidder i ladet på den sorte rickshaw-cykel. Det var netop mødet med hende og viljen til at gøre en forskel for andre, som tændte den gnist, der fik Else Marie til at skifte tilværelsen som selvstændig ud med en uddannelse til Social og Sundhedshjælper.

Du kan læse mere om turen i denne artikel, hvor Gerda blandt andet fortæller om, hvordan cykling hjælper på hendes angst.

I gennem Jobcenter Assens fik Else Marie på 58 år mulighed for at tage en uddannelsen på voksenlærlingeløn, og hun blev samtidig ansat som elev i Assens Kommune.

- Vi kan kun være begejstrede over Else Maries initiativ, som er et klart eksempel på, hvordan der inden for social- og sundhedsfaget er store muligheder for at arbejde kreativt med borgernes livskvalitet for øje. Else Maries initiativ er stærkt meningsgivende og giver forhåbentligt andre billedet af, at job inden for social- og sundhedsområdet er attraktivt, siger Michael Bjørn, direktør for Social og Sundhed i Assens Kommune. 

Else Maria er et eksempel på et godt jobskifte

Initiativet sker i samarbejde med foreningen "Cykling uden alder".

- Eksemplet viser også, at der er rigtig gode muligheder for at skifte jobvej som voksen. Her er jobcenteret dygtige i vejledning og kommunens arbejdspladser er rigtig gode praktiksteder, hvor der er plads til de gode og anerledes ideer”, fortæller Michael Bjørn.

Else Marie Kristensen præsenterede ideen for sin arbejdsgiver; Assens Kommune og sit uddannelsessted; Social- og Sundhedsskolen Fyn, som derefter indgik et samarbejde, så Else Marie kunne udføre projektet som en del af sin uddannelse.

- Else Marie gør sig nogle vigtige praksiserfaringer med at skabe relation, trivsel og sundhed, hvilket er vigtige elementer i uddannelsen af vores elever. Hendes evne til at se borgerens behov, skabe en ide og hendes mod til at føre den ud i livet er et super godt eksempel på en praksis, som hendes medstuderende og andre kan blive inspireret af og tage med sig i deres kommende jobs i social- og sundhedssektoren, siger Gunna Funder Hansen, direktør på Social- og Sundhedsskolen Fyn. 

Turen ender på lørdag i Aarhus, hvor Gerda skal besøge sine børn på sønnens fødselsdag. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094