23948sdkhjf

Kommuner går fremover sammen om at indkøbe diabetes og urologiprodukter

Det er besluttet, at SKI, Statens og Kommunernes Indkøbsservice, skal udbyde to nye aftaler: Diabetesartikler og urologiprodukter.

De to aftaler skal sikre, at kommunerne får de kendte produkter til en lavere pris. Opskriften bliver et tæt samarbejde med brugere, marked og kommunale kontinens- og diabetessygeplejersker.

- Når kommunerne går sammen om at udbyde diabetes- og urologiprodukter, kan vi få økonomien til at række længere, uden at vi går på kompromis med kvaliteten. Både fordi vi kan opnå bedre priser og vilkår i fællesskab, end vi kan hver for sig, og fordi kommunerne sparer ressourcer på ikke at skulle lave egne udbud, siger Christian Lunding, udbudsdirektør hos SKI.

Kommer til at indgå som standardvare

SKI starter nu de indledende forberedelser på 50.97 Diabetesartikler. SKI forventer at påbegynde udbudsarbejdet på 50.94 Urologiprodukter i efteråret.

Begge aftaler vil indgå i det fælleskommunale indkøbsprogram. Aftalerne kommer til at omfatte standardvarer som fx teststrimler til blodsukkermålere, penkanyler eller engangskatetre. Fælles for produkterne er, at de ikke særtilpasses den enkelte borgere, men sælges i stort antal i Danmark og internationalt, og typisk leveres direkte til borgeren via almindelig pakkepost.

- Vi skal hele vejen rundt om produkter, kundebehov, indkøbsadfærd og markedsforhold, og det kommer vi bedst, hvis vi har alle dem med, der er eksperter på området. Det er først og fremmest de borgere, der bruger produkterne, men også leverandører og producenter og alle dem i kommunerne, der visiterer og vejleder borgerne i at anvende produkterne., siger Christian Lunding.

Markante prisforskelle indikerer stort potentiale for fælles indkøb

SKI har ved hjælp af indkøbsdata kigget på kommunernes indkøb af diabetesartikler og urologiprodukter de seneste år. Og tallene taler deres tydelige sprog:

- Kommunerne køber langt henad vejen nøjagtigt samme produkter inden for diabetes og urologi. Til gengæld betaler de ofte vidt forskellige priser for dem. Fx ser vi meget store prisforskelle på en hyppigt anvendt pakke med teststrimler til personer med diabetes. Altså præcis det samme produkt, siger Christian Lunding.

SKI’s analyser viser, at kommunerne samlet set kan spare i omegnen af 170 mio. kr. på de nye aftaler over en periode på fire år.

Læs mere om: SKI
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078