23948sdkhjf

Fra sundhedschef til SOSU-elev: Peter vil væk fra skrivebordet og være tæt på borgerne

- Jeg vil gerne have et meningsfuldt arbejde. Det får jeg ved at komme ud og være tæt på borgerne.

Sådan siger den nuværende sundhedschef Peter Borup Sørensen i Viborg Kommune, som fra august starter på uddannelsen som social- og sundhedshjælper. Det opsigtsvækkende karrieskifte har medført stor opmærksomhed på LinkedIn og i landsdækkende medier.

Peter Borup Sørensen vil i sit arbejdsliv mærke, at han gør en forskel.

- Det er også meningsfuldt at arbejde som sundhedschef, men det kan være svært helt at fornemme, hvad ens beslutninger skaber af forandringer ude hos borgerne. Det glæder jeg mig til at opleve, siger Peter Borup Sørensen.

Den 60-årige sundhedschef begynder på uddannelsen som social- og sundhedshjælper i Lemvig Kommune.

Sundhedschefen kender til jobbet

Men det kommer ikke til at være hans debut med det praktiske arbejde i sundhedsvæsenet. Da han studerede til civilingeniør i byplanlægning, arbejdede han som ufaglært sygehjælper på et gigthospital.

- Jeg har noget erfaring med, hvad det indebærer, og jeg fik mange positive oplevelser med den form for arbejde. Det var en god oplevelse at være tæt på borgerne. Man får at vide, hvis man gør noget rigtig eller forkert. Det er en dejlig fornemmelse, siger Peter Borup Sørensen.

Sundhedschefen har i sit arbejde også været ude og følge de forskellige medarbejdergrupper indenfor sundhedsområdet, som han havde det øverste ledelsesansvar for. Det indebærer også de ansatte på plejehjemmene. Han kender derfor til jobbets funktioner.

Men han kommer stadig til at gå ydmygt til opgaven.

- Jeg har selvfølgelig en bred indsigt i mange af de beslutninger, som bliver truffet. Men det giver mig ikke viden om håndværket eller den faglige indsigt, som jeg skal bruge i praksis. Det er noget, jeg skal lære, siger Peter Borup Sørensen.

Den kommende sundhedshjælper kunne også have startet som ufaglært, men han vil gerne kende faget og dets teknikker.

Betingelserne er ikke altid de bedste

Peter Borup Sørensen glæder sig også til at få mere tid til sin familie og dyrke sine interesser. Arbejdsugen kan i hans nuværende funktion komme op på 60 timer om ugen, og derfor ser han frem til at få mere tid til sit privatliv.

Han er dog også klar over, at mødet med virkeligheden som SOSU-hjælper kan blive mindre rosenrødt, end han forestiller sig.

- Det bliver givende at få kontakt med borgerne. Men jeg er også godt klar over, at betingelserne ikke altid er de bedste. Det kan være svært at have tid nok til at yde den optimale hjælp, og der kan være pres på, fortæller sundhedschefen.

Det tager 14 måneder for Peter Borup Sørensen at tage grunduddannelsen som social- og sundhedshjælper. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156