23948sdkhjf

Ekstra vaccinedoser giver travlhed i ferieramte i regioner

Forleden oplyste Sundhedsstyrelsen, at der kommer 200.000 ekstra Moderna-vacciner til Danmark over de kommende uger.

Og tirsdag kom det frem, at Danmark har købt 1,1 million doser af vaccinen fra Pfizer-BioNTech i Rumænien.

Region Hovedstaden melder sig ifølge Politiken klar med kanylerne.

- Vi er forberedt og klar til at vaccinere 25.000 om dagen i Region Hovedstaden, siger formand for regionens vaccine-taskforce Jonas Egebart til avisen.

De ekstra vaccinedoser kommer formentlig til at betyde, at vaccinekalenderen fremrykkes.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har udtalt til flere medier, at personer i alderen 30-34 år vil blive inviteret til vaccination denne uge og den næste. Det er den sidste gruppe i vaccineprogrammet.

Det bliver en udfordring, at der pludselig skal stikkes flere end ventet hen over sommeren, lyder det fra Region Midtjylland.

- I går (tirsdag, red.) fik vi at vide, at vi ville gå fra 60.000 til 100.000 vaccinationer om ugen på grund af flere Moderna-vacciner. Det måtte vi løse.

- Men hvis der oven i det kommer vores andel af 1,1 million, der skal bruges hurtigt, så bliver vi virkelig udfordret, siger koncerndirektør Ole Thomsen til DR.

Også Region Syddanmark kommer under pres, når regionen modtager sin andel af de ekstra vaccinedoser.

- I øjeblikket vaccinerer vi mellem 10.000 og13.000 om dagen. Det kan vi godt fordoble, men det vil være med stort besvær, siger koncerndirektør i Region Syddanmark Kurt Espersen til DR.

I Region Sjælland forbereder man sig på at skalere vaccinationsindsatsen op.

- Det forventer vi, at vi kan klare. Vi er fortrøstningsfulde. Men vi skal lige have de endelige detaljer på plads, siger funktionschef Anne Dalhoff, Region Sjælland, til Ritzau.

Regionen arbejder på en løsning, hvor man uddanner podepersonale til at kunne stå for en del af vaccinationerne.

Samlet set har 56 procent af danskerne fået mindst et vaccinestik. 32 procent - næsten hver tredje dansker - er færdigvaccineret.

Hvis regionerne ikke kan løfte opgaven, må man kigge mod alternativer i det private, lyder det fra sundhedsministeren ifølge DR.

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.126