23948sdkhjf

Plejecenter får en bøde og sur smiley: ”Det sker ikke særlig tit”

Plejecenter Tirsdalen fik i maj en mellemsur smiley. I juni er den blevet forvandlet til en sur smiley.

Det skyldes, at medarbejderne ikke har foretaget kontrol af temperaturen på fødevarerne. Det gælder for de varer, som ligger i køle- og fryseskabe, skriver Randers Amtsavis.

Der skal ellers være en ugentlig kontrol med temperaturen. Hvis den er forkert, kan maden risikere at gøre folk syge. Nu skal de sure smileyer hænge på de forskellige plejehjem, og Tirsdalen modtager derudover en bøde på 5.000 kroner.

Det er en usædvanlig sag, meddeler fødevarestyrelsen.

- Problemer med egenkontrol er ikke noget, vi ser tit, når det kommer til plejehjem. Den problematik er mere udbredt i andre brancher. Opfattelsen er sådan set, at plejehjemmene sædvanligvis har ret godt styr på tingene, og derfor er den her sag lidt atypisk, siger Henrik Kjær, der er sektionsleder ved Fødevare Nordøst i Fødevarestyrelsen, til Randers Amtsavis.

Centerleder på Plejecenter Tirsdalen, Susanne Tvede, beklager de uretmæssige forhold. Men hun understreger samtidig, at temperaturen bliver tjekket regelmæssigt, men at proceduren fremover vil blive skrevet ned, så det bliver dokumenteret.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063