23948sdkhjf

JFP vinder 10. plejehjemsbyggeri

Entreprenørselskabet JFP skal stå for storentreprise på plejecentret Kong Gauers Gård i Børkop ved Vejle. Entreprisen omhandler både plejecentret og daginstitution, som opføres på samme grund. Modellen er valgt for at skabe fællesskaber på tværs af generationer samt for at sikre en bæredygtig fremtid. 

Grunden på 78.000 kvm ligger i Børkop. Plejecentret kommer til at bestå af selvstændige boenheder, som ligner små gårde og derfor passer godt ind i det landlige miljø. I tæt tilknytning til plejecentret placeres daginstitutionen med plads til børnehave- og vuggestuebørn, og som institutionens hjerte placeres et fællesareal med aktiviteter for både børn og ældre. 

Byggeriet indeholder 79 plejeboliger med servicefaciliteter og lægeklinik. Derudover en daginstitution til 120 børn, oplyser JFP i en pressemeddelelse. 

JFP skal varetage råhusentreprisen, som omfatter jordarbejder, betonarbejder, kloakarbejder, elementarbejder, vægge og dæk, stålarbejder og murerarbejde. Entreprisen bliver entreprenørselskabet 10. plejehjemsbyggeri. 

Afsæt i FN's Verdensmål

Tilbage i marts 2020 vandt Sweco og Årstiderne Arkitekter – sidstnævnte blev tidligere i år til Sweco Architects – konkurrencen om at designe Gauerslund Fællesinstitution.

Vejle Kommune og Sweco Architechs har haft stor fokus på bæredygtighed i udvikling af projektet. Dels i forhold til FN’s Verdensmål 11 om "Bæredygtige byer og lokalsamfund" og klimamål 13 om "klimaindsats". 

På byggeriet kommer det til udtryk ved, at der eksempelvis skal etableres regnvandsopsamling, biodiversitet, ligesom der er valgt langtidsholdbare byggematerialer med lav vedligeholdelsesgrad. 

Byggeriet skal stå klar i marts 2022 og ud over JFP og Sweco Architechs er Sweco ingeniør på projektet. 

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.095