23948sdkhjf

Plejesektoren topper listen over ansøgninger til bedre trivsel

Knap 130 arbejdspladser inden for sundheds- og plejesektoren har indtil nu søgt om penge til en aktivitet om trivsel og arbejdsglæde i forbindelse med Danmarks Mentale Sundhedsdag i oktober.

Det er dermed den sektor, Velliv Foreningen har modtaget flest ansøgninger fra.

Det viser en foreløbig opgørelse over ansøgningerne til Danmarks Mentale Sundhedsdag, hvor offentlige og private arbejdspladser lige nu kan søge om 10.000 kr. til at sætte fokus på mental sundhed og trivsel på arbejdspladsen den 14. oktober. På nuværende tidspunkt er der kommet 127 ansøgninger, hvilket svarer til knap 40 procent af de samlede ansøgninger.

FAKTA

Velliv Foreningen arrangerer hvert år Danmarks Mentale Sundhedsdag, som er en begivenhed, der skal sætte fokus på mental sundhed på arbejdspladsen. I år er det den 14. oktober 2021.  

Velliv Foreningen arbejder for, at flere danskere får et godt liv med overskud. Pengene kommer fra investeringer og fra overskuddet i pensionsselskabet Velliv.

Velliv Foreningen støtter projekter, der fremmer den mentale sundhed i arbejdslivet. Midlerne kan søges af alle virksomheder, foreninger og organisationer.

- Der er ingen tvivl om, at sundheds- og plejepersonalet har været igennem – og stadig står i – en helt usædvanlig situation på arbejdspladserne. Derfor synes jeg, det er positivt, at så mange i denne sektor bakker om begivenheden, siger Lars Bo Pedersen, programchef i Velliv Foreningen, der opforderer flere til at søge.

Hos Velliv Foreningen, der arbejder for at fremme mental sundhed i arbejdslivet og arrangerer Danmarks Mentale Sundhedsdag, er der stor anerkendelse af de ledere og medarbejderrepræsentanter, der har valgt at prioritere emnet i en travl hverdag. Ikke mindst i år efter en lang periode med omfattende restriktioner i sundheds- og plejesektoren.

- I dele af det danske samfund har coronakrisen medført tristhed, frustration og magtesløshed på grund af nedlukning, hjemmearbejde og fyringsrunder, mens det for andre er stik modsat. Her har der været travlhed, hvor arbejdsdagen kan være så pakket, at det er vanskeligt at sikre den mentale trivsel individuelt og sammen med sine kolleger, siger Lars Bo Pedersen.

Ansøgningsfristen er den 23. august, og virksomheder kan ansøge via www.danmarksmentalesundhedsdag.dk. Sidste år deltog over 25.000 medarbejdere fra over 1075 arbejdspladser.    

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078