23948sdkhjf

Hummelgaaard indkalder parter til møde i sygeplejerske-konflikt

Formand for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen har svært ved at se andre veje ud af konflikten på sygeplejerskernes område end et indgreb fra regeringen.

Det siger hun på vej ud af møde med beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

Ser du et regeringsindgreb, som den eneste reelle mulighed her?

- Når forhandlingsmulighederne reelt er udtømt, er det svært at se andre veje ud af den her konflikt, siger Grete Christensen.

Forud for mødet gav hun udtryk for, at det har været svært at nå til enighed i forhandlingerne med blandt andet Danske Regioner.

- Vi synes, at det har været svært, når vi har siddet overfor arbejdsgiverne at finde en forhandlingsmæssig løsning. Det er det fortsat, siger formand for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen på vej ind til møde med beskæftigelsesministeren.

- Vi vil bede om, at der skal være et tilsagn om en lønmæssig anerkendelse i forbindelse med komitéens anbefalinger og konklusioner. Og så skal der være noget her og nu til sygeplejerskerne.

Hun vil ikke sætte beløb på, hvor meget mere sygeplejerskerne skal have i løn, før at strejken afsluttes.

Efter sygeplejerskerne havde afvist den første overenskomst, mødtes parterne i Forligsinstitutionen. Her kom forligsmanden frem til et mæglingsforslag, hvor der ikke var mere i løn end første overenskomst.

Til gengæld var der enighed om nedsættelsen af en politisk lønstrukturkommission. Det er angiveligt den kommission, Grete Christensen henviser til.

Mæglingsforslaget fra forligsmanden blev også afvist af medlemmerne af Dansk Sygeplejeråd, og dermed var strejken en realitet.

Grete Christensen er onsdag eftermiddag mødt op til møde hos beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard. Senere skal også Danske Regioner og kommunerne som arbejdsgivere til møde med ministeren.

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098