23948sdkhjf

Bente vil ikke bades af en mand: ”For mig er det krænkende”

Bente Frandsen bryder sig ikke om at få hjælp til badet af en mandlig hjemmehjælper.

Det har hun gjort klart overfor kommunen, men det har ikke hjulpet. Hun er derfor begyndt at modtage hjemmehjælp fra et privat plejefirma, som kan give hende den garanti, hun har brug for det.

Det fortæller hun til Nordjyske.

- Jeg er en anden generation, og for mig er det altså krænkende at vise mig nøgen overfor en fremmed mand. Det må de altså respektere, siger 75-årige Bente Frandsen, som bor i Sæby.

Hun har modtaget hjemmehjælp i otte år, og det indbefatter hjælp til rengøring og badet to gange om ugen.

Kommune kan ikke garante en kvinde

Da Bente Frandsen boede i nabobyen Hørby, var det ofte den samme hjemmeplejer, som kom. Men nu er det anderledes.

For tre uger siden kom en mandlig hjemmehjælper og badede hende. Hun accepterede det i situationen, men fandt det meget ubehageligt. Hun henvendte sig til kommunen, men her føler hun, at hendes anmodning om en kvindelige plejer blev afvist.

- En medarbejder sagde, at jeg vel også tog tøjet af, når jeg var ved min mandlige læge. Men det er noget andet. Min læge har jeg fuld tillid til, og jeg er aldrig helt nøgen foran lægen. Jeg får et lagen over mig, fortæller Bente Frandsen.

Nordjyske har skaffet en kommentar fra Frederikshavn Kommune, som fortæller, at man forsøger at tage hensyn til borgernes ønsker.

- Der kan dog være situationer – fx ved nødkald og i øvrigt i forbindelse med den almindelige drift, hvor vagtplanlægning skal gå op – hvor vi ikke altid 100% kan garantere borgeren, at deres specifikke ønsker bliver efterlevet, siger centerchef for Sundhed og Pleje i Frederikshavn Kommune, Jytte Egetoft Thøgersen, til mediet.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079