23948sdkhjf

Demenskoordinatorer har valgt ny formand

Årskursus for Demenskoordinatorer i Danmark 2021 løb af stablen i Nyborg 16. september på Hotel Nyborg Strand.

Her fik landsforeningen en ny formand i Gitte Kirkegaard, og hun afløser dermed Lose Vasegaard, som efter syv år på posten ikke genopstillede. Gitte Kirkegaard er demenskoordinator og demensfaglig leder i Haderslev Kommune og har indtil nu fungeret som næstformand i DemensKoordinatorer i DanmarK (DKDK).

I sin nye rolle vil hun fortsætte arbejdet med at synliggøre demenskoordinatorer i de brede sammenhænge – overfor borgere og pårørende og overfor relevante samarbejdspartnere og myndigheder i stat, kommuner og regioner.

- Jeg ønsker, at der kommer fælles nationale standarder for et godt forløb for borgere med demens. Fra mit arbejde i Syddanmark ved jeg, at fire forskellige kommuner tilbyder fire forskellige forløb for borgerne – og mon ikke, at det er et problem i hele landet? 98 forskellige måder at tilrettelægge demensforløb på, siger Gitte Kirkegaard.

- Jeg vil arbejde for, at alle borgere får ret til et koordineret demensforløb og at alle der diagnosticeres med demens, tilbydes et koordineret forløb - gerne som en lovfæstet ydelse.

Den nye bestyrelse har konstitueret sig med Tinna Klingberg, Aalborg som næstformand.

Flere end 400 medlemmer deltog

Årskurset blev afholdt under overskriften: ”Gør vi det rigtigt, og gør vi det rigtige?”

Flere end 400 demenskoordinatorer fra hele landet drøftede etiske, faglige og juridiske spørgsmål fra praksis med hinanden og med de i alt 22 oplægsholdere på det tre dages lange Årskursus.

Demenskoordinatorerne debatterede også rammerne og betingelserne for at udføre et godt stykke arbejde f.eks.:

  • Hvad er vores vilkår og muligheder for at udøve ansvarlig omsorg og pleje under en stram økonomi, med en ledelse der ikke altid har det samme fokus som os?
  • Hvordan arbejder vi som demenskoordinatorer med at hjælpe og vejlede personale under stramme vilkår?

I pauserne kunne deltagerne besøge de knap 40 stande.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.377