23948sdkhjf

Grundsten lagt til nyt plejecenter i ny by ved Ølstykke

I februar måned blev der sat navn på vinderne af storentrepriserne på det nye plejecenter Hyrdevænget i Egedal By. 

Tirsdag den 27. september blev grundstensnedlæggelsen så markeret på det, der om cirka halvandet år vil danne rammen om 78 beboeres hverdag. Det skriver Egedal Kommune i en pressemeddelelse. 

Kommunen er bygherre på plejecentrets servicearealer, mens Ølstykke Almennyttige Boligselskab ved DAB er bygherre på plejeboligerne. 

Thormann A/S fra Roskilde står for storentreprisen på bygningerne, mens Poul Sejr Nielsen A/S vandt storentreprisen med installationer. Projektering og udførelse løses i tæt samarbejde med Arkitema og Oluf Jørgensen A/S - Rådgivende Ingeniørfirma. 

Indrettet til borgere med demens 

Det nye plejecenter bygges i flere etager, hvilket giver plads til en grøn indre fælles gård, og udsigt til en grønt parklignende omgivelser, med stier, en sø og mange nyplantede træer, buske og blomster. 

Fakta: Plejecenter Hyrdevænget 

Bygherre på Plejeboligerne: Ølstykke Almennyttige Boligselskab ved DAB.

Bygherre på servicearealerne: Egedal Kommune

Arkitekter på plejecentret og landskab: Arkitema Architects.

Entreprenører:
- Bygning: Thormann A/S
- Installationer: Poul Sejr Nielsen A/S

Ingeniører: Oluf Jørgensen A/S

Der er arbejdet med fire overordnerede temaer: Fleksibilitet, forskellighed, genkendelighed, tryghed, og med principper som eksempelvis enkelhed og overskuelighed. Små boligklynger gør hverdagen overskuelig. Boligstørrelse, inklusiv fællesarealer er 68 kvm.

Plejecenter er særligt indrettet, så det imødekommer de behov, som borgere, der lever med demens, har. Bygningerne får både plads til at være privat, alene eller sammen med pårørende, men også at have let adgang til fællesskabet i fællesrum både ude og inde. 

Omgivelserne og infrastrukturen omkring det nye plejecenter er nu klar. Kommunen har etableret et stykke vej, som bliver adgang til plejecentret og lavet en støjvold ud mod Frederikssundsvej, så støjkravene overholdes. Der er anlagt en ny ”park”, som kan bruges af alle, der har lyst til at gå en tur i området. 

Kort om Egedal By

Egedal Kommune er i fuld gang med at virkeliggøre visionen om en ny bydel omkring Egedal Station, Egedal By. Området udvikles de kommende årtier til en by med både butikker, boliger og virksomheder.

I Egedal By er der allerede bygget sundhedshus, plejecenter og rådhus, og når området er fuldt udbygget vil der være 3.000 nye boliger.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.127