23948sdkhjf

Efter tvangslukning: Omstridt hjemmeplejefirma opgiver at vende tilbage

Det private hjemmeplejefirma - Berit's Hjemmepleje i Aarhus - kommer ikke til at forsøge at genåbne.

Det oplyser Berit Bækgaard Thomsen, direktør i Berit's Hjemmepleje, til TV2 Østjylland.

Vejen tilbage er for lang og hård, da firmaet skal starte helt fra bunden, lyder forklaringen.

- Vi har ingen indtægt, da alle borgerne er overgået til kommunen. Vi må erkende, at det bliver for svært at trække borgerne tilbage, da de nu stifter bekendtskab med andre plejere, siger Berit Bækgaard Thomsen til mediet.

Berit’s Hjemmepleje i Aarhus blev i sidste uge tvangslukket af Styrelsen for Patientsikkerhed.

Det skete på baggrund af et tilsyn i begyndelsen af september, hvor der blandt andet blev konstateret "kritiske problemer" med især dokumentationen i hjemmeplejen, men også med medicinhåndteringen.

Derfor blev det private hjemmeplejefirma påbudt at lukke ned med virkning fra i fredags, indtil kritikpunkterne blev bragt i orden. Men det kommer altså ikke til at ske, da planerne om at genåbne afdelingen nu endeligt er lagt i graven.

I forbindelse med tvangslukningen overgik de cirka 1000 borgere, der via fritvalgsordningen havde valgt Berit’s Hjemmepleje, til Aarhus Kommune. Derudover blev de ansatte i Aarhus-afdelingen opsagt.

Berit's Hjemmepleje har også afdelinger i Horsens og Hedensted, som fortsætter som hidtil.

- Vi har altid haft et godt samarbejde med de kommuner, og vi har holdt nogle gode samarbejdsmøder med dem, siger Berit Bækgaard Thomsen til TV2 Østjylland.

I kølvandet på nedlukningen i Aarhus har Styrelsen for Patientsikkerhed også lavet tilsyn med afdelingerne i Horsens og Hedensted. Rapporterne fra de besøg afventer Berit Bækgaard Thomsen nu.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.135