23948sdkhjf

Webinar om rehabilitering for ældre: Hør om 7 kommuners forsøg på området

Sundhedsstyrelsen inviterer til webinar torsdag 11. november

Her kan man høre om syv kommuners erfaringer med at samarbejde med private leverandører om rehabilitering på ældreområdet.

I disse 7 kommuner har der været en forsøgsordning, hvor borgere frit har kunnet vælge en privat leverandør til deres rehabiliteringsforløb. Formålet har været at få viden om, hvordan private leverandører kan varetage rehabiliteringsforløb efter servicelovens § 83 a.

På webinaret kan man høre om nogle af hovedresultaterne fra den kommende evaluering af forsøgsordningen. Det gælder dels hvilken effekt, rehabilitering har haft på borgernes trivsel og funktionsevne.

Det handler også om hvilke oplevelser, borgerne har haft med at have frit valg af leverandør og dels om erfaringerne om samarbejdet mellem kommuner og private leverandører. Derudover vil en kommune og to private leverandører fortælle om deres erfaringer med forsøgsordningen. Endelig vil man kunne se to film med fokus på medarbejderes og borgeres erfaringer.

- I forsøgene har man gjort sig umage med at afprøve nye samarbejdsmodeller og har fået mange gode erfaringer på tværs, i forhold til, hvordan man skaber bedre rehabilitering til borgere – uanset om de vælger offentligt eller privat leverandør, fortæller sektionsleder i Enhed for Ældre og demens, Helle Stentoft Dalum.

Formålet med webinaret er, at medarbejdere i kommuner, organisationer eller foreninger, som arbejder med eller interesserer sig for rehabilitering efter servicelovens § 83 a kan lære af erfaringerne fra forsøgsordningen, herunder om forskellige samarbejdsmodeller mellem kommuner og private leverandører, og hvad der kan bidrage til et godt samarbejde om rehabiliteringsforløb.

Alle kan deltage i webinaret, og deltagelse er gratis.

Sundhedsstyrelsen offentliggør inden webinaret evalueringen af forsøgsordningen, som Rambøll Management Consulting har udarbejdet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.126