23948sdkhjf

Privat hjemmepleje lukkede: Nu har kommune svært ved at levere hjælp

Berit’s Hjemmepleje blev tvangslukket fredag 8. oktober, da Styrelsen for Patientsikkerhed fandt en række kritisable forhold.

Det har givet store laster for Aarhus Kommune, som har overtaget ansvaret for de 1040 borgere. Det skriver Århus Stiftstidende, som har modtaget flere henvendelser om, at rengøringen udebliver. En borger har for eksempel ikke fået besøg af kommunens plejeteam endnu, selvom han er visiteret til rengøring hver anden uge.

Pleje- og rehabiliteringschef Jens Bejer Damgaard fortæller til avisen, at Aarhus Kommune bliver nødt til at prioritere i opgaverne.

- Vi - ledere og medarbejdere - er i den grad rykket sammen i bussen for at levere det optimale i den ekstraordinære situation. Der har været tale om en enestående indsats, og den er jo ikke slut. Men desværre må der prioriteres i opgaverne. Fra første øjeblik har vores fokus været på at hjælpe de 130 borgere, som er afhængige af plejeydelser. Den opgave kan vi simpelthen ikke gå på kompromis med, siger Jens Bejer Damgaard til Aarhus Stiftstidende.

Problemer med dokumentation og medicin

Berit’s Hjemmepleje blev lukket ned, da Styrelsen for Patientsikkerhed foretog et tilsyn, hvor de fandt store problemer med at dokumentation af borgernes pleje og behandling. Der var også problemer med medicinhåndteringen. Den samlede vurdering lød på, at der var risiko for fejlmedicinering for patienterne.

Der var endvidere vanskeligheder ved at sikre borgerne selvbestemmelse.

- Jeg er 100 procent sikker på, at mine medarbejdere har givet den omsorg, borgerne har haft brug for. Der er sket nogle fejl, ja, og vi er ikke fejlfri, sagde Berit Bækgaard Thomsen til TV2 Østjylland på dagen for lukningen.

Berit’s Hjemmepleje har også afdelinger i Horsens og Hedensted, men de er ikke omfattet af påbuddet. Det private plejefirma må første genoptage aktiviteterne i Aarhus, når Styrelsen for Patientsikkerhed har lavet opfølgende tilsyn.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.359