23948sdkhjf

SOSU-faget bejler til udenlandske tilflyttere: Nyt kursus kombinerer dansk og faglig viden

Det er efterhånden velkendt, at der mangler hænder på social- og sundhedsområdet.

Samtidig går der udenlandske tilflyttere rundt og ønsker sig en uddannelse og en plads på det danske arbejdsmarked.

I takt med at flere tilflyttere fra udlandet bosætter sig i Ringkøbing-Skjern Kommune, har kommunen - og de fem nabokommuner Lemvig, Struer, Holstebro, Herning og Ikast-Brande - derfor nu i samarbejde med Social- og Sundhedsskolen i Herning udviklet et kursusforløb, som kombinerer sprogundervisning, kulturforståelse og faglig viden.

"Godt i gang på sosu-området - sprog, kultur og fag" hedder kurset, der er målrettet flersprogede i hele Midt- og Vestjylland.

- Vi henvender os til de mange flersprogede i Ringkøbing-Skjern Kommune og i nabokommunerne, der drømmer om en fremtid med en uddannelse, hvor de medvirker til at skabe livskvalitet i andres liv, siger Birthe Nyrup Dahl, uddannelsesansvarlig i Sundhed og Omsorg i Ringkøbing-Skjern Kommune, i en pressemeddelelse.

Skolebænk og praktik

Undervejs i kursusforløbet skifter de studerende mellem at være i skole på Social- og Sundhedsskolen Midt- og Vestjylland og i praktik i plejesektoren.

På skolen vil de studerende modtage danskundervisning samt faglig undervisning omkring sosu-faget.

Undervisningen vil indeholde emner som:

-          Synet på sundhed og sygdom i Danmark

-          Grundlæggende omsorg og pleje

-          Hvad sker der med kroppen når den ældes

-          Samarbejdet med borgeren, pårørende og kolleger

-          Kommunikationsredskaber

-          Hvad og hvilke observationer

-          Arbejdsmiljø

-          Dansk som andet sprog

Når det gælder praktikken står Ringkøbing-Skjern og de øvrige kommuner klar til at tilbyde pladser til de studerende - praktikpladser, hvor de får lov at prøve kræfter med dagligdagen på en arbejdsplads og de opgaver der følger med.

Kursusforløbet giver mulighed for at søge videre ind på det såkaldte Adgangskursus, GF+ eller på grundforløbet på social- og sundhedsuddannelserne.

Giver grundlæggende kendskab

Hun peger på, at selvom faget appellerer til mange, så har sprog og kultur udgjort en barriere.

- Derfor giver kursusforløbet de studerende et grundlæggende kendskab til social- og sundhedsområdet i Danmark og indeholder samtidig et intensivt uddannelsesforløb i dansk sprog og kultur, forklarer hun.

Kurset afvikles fra den 3. januar til den 24. juni 2022 med tilmeldingsfrist den 1. december i år. Men allerede i den kommende uge er der informationsdag på Social- og Sundhedsskolen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126