23948sdkhjf

Region vil aflaste sygehuse og 112 med behandlingslastbil

Julefrokosterne står for døren og især weekenderne i december er traditionelt en travl tid på sygehuse, 112 og akutmodtagelser. Det forsøger Region Hovedstaden at aflaste med at placere en stor behandlingslastbil på Rådhuspladsen de næste tre weekender, der skal fungere som en fremskudt visitation. Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

- Hele sundhedsvæsenet er presset, så vi supplerer nu med en ”fremskudt akutklinik” centralt placeret i København. Formålet er både at skabe tryghed blandt borgerne i de travle weekendnætter og aflaste regionens samlede akuthjælp. Initiativet vil blive evalueret efter to-tre uger, hvor vi vil tage stilling til, om det giver mening at videreføre, og om der eventuelt skal justeres på tilbuddet, siger regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S).

I lastbilen, som er bemandet med sundhedsfagligt personale, kan man blive behandlet for småskader, blive rådgivet og visiteret til akutmodtagelsen. Frivillige organisationer som Natteravnene vil også være til stede ved lastbilen for at hjælpe borgerne.

- Det er en slags fremskudt ”akutklinik” og visitation, hvor borgerne kan få en faglig vurdering på, om man skal på akutmodtagelsen, om man har behov for en ambulance, eller om man måske blot selv skal tage en taxa hjem og sove rusen ud. Her kan vi rådgive borgerne og behandle enkelte småskader som f.eks. at sy en flænge. Vores forventning er, at det vil tage lidt af presset af de mange henvendelser vi får om tilskadekomst og sygdom via 1-1-2 og Akuttelefonen 1813 i løbet af natten, og dermed mindske presset på vores ambulancer, fortæller Anders Damm-Hejmdal, som er lægefaglig leder af Region Hovedstadens Vagtcentral.

For eksempel bruger medarbejderne på akuttelefonerne 112 og 1813 meget tid på at tale med borgere i nattelivet, som endten selv er beruserede eller er bekymrede for andre berusede borgere. De kan nu blive henvist til et tjek i behandlerlastbilen i stedet.

Politiet vil også kunne henvise borgere med småskader, ligesom man kan også komme ind direkte fra gaden.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11