23948sdkhjf

FOA bakker Frederiksen op i nulstilling af ældresektor

En ny ældrelov med mindre statslig indblanding, mere selvbestemmelse og minimal dokumentation.

Det varslede Mette Frederiksen i den netop afholdte nytårstale, og det møder åbne arme hos fagforbundet FOA, der organiserer social- og sundhedsansatte.

Her mener man, at der er et grundlæggende behov for at indrette ældreområdet, så man tager højde for kompleksiteten i arbejdet med mennesker. 

- Personalet skal i langt højere grad have frihed til at vurdere behovet hos det menneske, de står over for. Vi bakker regeringen op i at starte forfra på ældreområdet. Vi er klar til at gå ombord i arbejdet, og vi kan bidrage med rigtige mange erfaringer fra vores samarbejde med landets kommuner, siger Torben Hollmann, der er formand for FOAs Social- og Sundhedssektor.

”Et ekstremt vigtigt projekt”

Regeringen vil frisætte landets kommuner inden for ældre-, daginstitutions- og folkeskoleområdet, så de slipper for unødig statslig indblanding.

Samtidig ønsker statsministeren at skrotte den nuværende lovgivning på ældreområdet til fordel for en ny ældrelov, hvor fokus er på selvbestemmelse, værdighed og få dokumentationskrav.

- Det er et ekstremt vigtigt projekt, statsministeren slår an i sin nytårstale. Det handler om noget af det allermest værdifulde i vores samfund – nemlig den omsorg, vi skal drage for bl.a. vores ældre og børn. Det er vigtigt med langsigtede, gennemarbejdede reformer. Det er et arbejde, vi meget gerne bidrager til, siger forbundsformand Mona Striib.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.391