23948sdkhjf

Millioner til projekt om faste teams i ældreplejen

Aabenraa Kommune har kort før jul modtaget 7,4 millioner kroner til at søsætte et udviklingsprojekt til faste teams i ældreplejen.

Formålet med projektet er at afprøve organisering med faste, selvstyrende teams i ældreplejen, hvor borgerens behov er udgangspunktet for teamets faglige sammensætning.

Det oplyser Aabenraa Kommune i en pressemeddelelse.

- Med projektet kommer Aabenraa Kommune til at være med til at afprøve og udvikle fremtiden på ældreområdet. Det glæder mig, at vi har fået tilsagn til pengene, og jeg er sikker på, at projektet på den lange bane bliver til gavn for både borgere og ansatte i Aabenraa Kommune, siger Karsten Meyer Olesen, der er formand for Aabenraa Kommunes Social- og Sundhedsudvalg.

Tester to typer teams

Konkret skal der i udviklingsprojektet afprøves to typer af tværfaglige teams i hjemmeplejen, der eksperimenterer med nye arbejdsmåder, aktiviteter og inddragelse af borgeren.

Begge teams tager udgangspunkt i en gruppe borgere i et afgrænset område. Borgerne skal tilknyttes ét team, som står for al hjælp til den pågældende borger.

- Vores ambition med projektet er blandt andet at udfordre den systemtilgang, som ældreplejen er struktureret efter, og forsøge at sætte en ny standard i samspil med borgerne. Vi er glade for tilsagnet, da det betyder, at vi for alvor kan komme i gang med projektet, siger Karen Storgaard Larsen, social- og sundhedsdirektør Aabenraa Kommune.

Pengene til Aabenraa Kommune kommer fra Socialstyrelsens Ansøgningspulje. I alt er der uddelt støtte for 191 millioner kroner til 25 projekter.

Projektet i Aabenraa Kommune løber i 2022 og 2023. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094