23948sdkhjf

Maria er præst i hjemmeplejen - nu forlænger kommunen ordningen

I halvandet år har præst Maria Frederiksen og hjemmehjælperne i Taps i Kolding Kommune arbejdet sammen om borgere, der har det svært.

Ordningen er blevet så stor en succes, at der nu er sat penge af til, at den kan fortsætte.

Det oplyser Kolding Kommune.

Maria Frederiksen besøger borgere i hjemmet, der har brug for en at tale med. Det er hjemmeplejens personale der formidler kontakten, og indtil videre er det blevet til 70 hjemmebesøg og 100 møder med personalet i både dag- og aftenvagt.

- Samtalerne handler ofte om sygdom, afmagt, sorg, brud og tab. Selvom jeg ikke kan ændre på borgerens oplevelser, så gør det faktisk en forskel at få lov til at fortælle sin historie. At blive set og hørt af et andet menneske, kan i sig selv lette det, der tynger, siger Maria Frederiksen.

Personalet fortæller, at borgerne i Taps hjemmehjælpsdistrikt er glade for Maria Frederiksens besøg. Den omsorg, der ligger i det uforstyrrede samvær, bliver værdsat. Desuden kan Maria Frederiksen skabe kontakt til borgernes egne sognepræster, hvis de ønsker det, og nogle gange er det muligt at finde en besøgsven, hvis borgeren føler sig ensom.

Bred opbakning

Det er sognene i Kolding Provsti, der bevilger penge til hjemmehjælpspræstens løn, og de har nu besluttet, at en større del af Maria Frederiksens tid skal bruges i hjemmehjælpen.

- Formålet er at bruge folkekirkens ressourcer på at være der, hvor mennesker er, siger provst Grete Wigh-Poulsen.

Initiativet bakkes op af Kolding Kommunes chef for hjemmehjælp Tina Andersen.

- Den kommunale hjemmehjælp og sygepleje fortsætter meget gerne samarbejdet med hjemmehjælpspræsten, siger hun.

Med udvidelsen af ordningen står hjemmehjælpspræsten nu til rådighed for alle borgere, uanset tro eller religiøst tilhørsforhold, der er tilknyttet Taps og Domhusgades hjemmehjælpsdistrikter.

Også politisk er man glad for at ordningen med hjemmehjælpspræsten nu udvides.

Formanden for Seniorudvalget i Kolding Kommune, Søren Rasmussen, udtaler

- At der er en at snakke med om livets store spørgsmål er vigtigt. Det tror jeg giver ro, livsglæde og mindre ensomhed i hverdagen. Derfor er jeg glad for at ordningen nu udvides til også at omfatte Domhusgade hjemmehjælpsdistrikt og vi glæder os i Seniorudvalget til at følge ordningen, siger han.  

Ved siden af sit job i hjemmehjælpen passer Maria Frederiksen også sit arbejde som sognepræst, sorggruppeleder, beredskabspræst og vikar for sygehuspræster. 

 

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094