23948sdkhjf

Kommune indfører tre idrætsaktiviteter om ugen på plejehjem

Tre timers ugentlige aktiviteter med bevægelse i højsædet.

Det bliver virkeligheden for ældre tilknyttet et af den 10 aktivitets- og plejecentre i Guldborgsund Kommune.

De 10 centre bliver i løbet af 2022 certificeret som såkaldte senioridrætscentre, og det betyder, at der kommer konkret fokus på at få bevægelse ind i hverdagen hos de ældre på centrene, der har tendens til at leve et inaktivt liv.

Blandt andet bliver der tre timer om ugen med fysisk aktivitet, der styres af særligt uddannede instruktører. Der bliver også fokus på uddannelse af centrenes personale, så de kan få idræt ind i dagligdagen.

Samtidig har centrene mulighed for at invitere lokale foreninger indenfor og lade dem stå for en aktivitet for de ældre. 

- Jeg er rigtig glad for denne særlige indsats rettet mod de ældre, der bevæger sig mindst i hverdagen. Jeg ser meget frem til at certificeringen er gennemført, så de ældre kan få mere bevægelse ind i deres hverdag for at øge livskvaliteten og samtidig sikre, at de ældre fastholder deres bevægelsesfrihed så længe som muligt. Jeg ser også meget frem til det efterfølgende samarbejde med relevante foreninger, der kan byde ind med aktiviteter til de ældre, siger udvalgsformand for Landdistrikter, Kultur og Fritid Ole K. Larsen.

Kommunens byråd har afsat 206.000 kroner til indsatsen, som forventes at være afsluttet i løbet af 2022.

Fakta

  • Certificeringen af de ti aktivitets- og plejecentre udføres i et samarbejde mellem DGI Storstrømmen (DGI) og Dansk Arbejder Idrætsforbund (DAI), og tilpasses det enkelte sted og de forskellige behov brugerne har.
  • Certificeringen sker gennem et undervisningsforløb for de medarbejdere der arbejder på aktivitetsområdet og frivillige. DAI og DGI er særligt udvalgt som samarbejdspartnere, da de har stor erfaring og ekspertise på området.
  • Pleje- og aktivitetscentrene har også mulighed for at alliere sig med det lokale foreningsliv, der kan komme indenfor og lave aktiviteter med de ældre.
  • Der vil også være stort fokus på vigtigheden af at videregive læringen fra forløbet til det øvrige personale, så alle ansatte bruger den nye læring.
  • Finansieringen til indsatsen er besluttet på byrådsperiodens første møde i Landdistrikts- Kultur- og Fritidsudvalget.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094