23948sdkhjf

Erfarne hænder til ældreplejen: Kommune opretter jobbank målrettet det grå guld

Aalborg Kommune inviterer nu pensionerede og efterlønnere, der har gjort tjeneste i sundheds- og ældresektoren, til at tage en tørn mere med kommunens plejeopgave.

Der mangler hænder, og nye regler indført i kølvandet af corona-pandemien gør, at målgruppen ikke bliver modregnet i pensionsydelser pr. 1. januar 2022, hvis de tager sig et lønnet coronarelateret arbejde, selvom de egentligt har trukket sig fra arbejdsmarkedet.

Med andre ord kan et par vagter om ugen på et plejehjem være et supplement til privatøkonomien.

Og derfor er man i Aalborg begyndt at gå hårdt efter at få netop denne målgruppe med erfarne, varme hænder, der har lyst til at tage en ekstra tørn.

- Vi har oprettet en jobbank målrettet lige præcis den gruppe. Vi står i en akut situation, hvor ikke kun mangler hænder men også faglighed. Og derfor søger vi dem, der har arbejdet med området før og gerne har kommunal erfaring, siger Louise Nielsen, der er HR-konsulent i Aalborg Kommune

Hun fortæller, at corona-smitten lige nu presser ældreområdet, fordi mange ansatte ikke kan møde på arbejde.

- Enten er medarbejderne selv syge, har syge børn eller er nærkontakter. Så vi har brug for nogen, der har erfaring og kan træde lige ind i opgaven, siger Louise Nielsen.

Hun understreger, at der selvfølgelig vil være introduktion til det konkrete arbejde. Ligesom at ansøgernes baggrund bliver matchet med en opgave, som de har forudsætningerne for at løse.

- Det er vigtigt, at de nye ansatte føler sig trygge og ikke bliver sat til noget, de ikke har det godt med. Vi ser på den enkeltes ansøgers baggrund og finder en plads til dem, så længe de har lyst til at arbejde, siger hun.

21 har meldt sig

Ordningen med, at ældre ikke bliver modregnet i pensionsydelser, gælder hele 2022 og er en forlængelse af en ordningen fra 2021. Ifølge Beskæftigelsesministeriet er det især sundheds- og ældresektoren, som kommer til at kunne trække på den nye ordning i form af pensionerede medarbejdere, der gør come back.

Og det er en fin håndsrækning til kommunen, siger Louise Nielsen.

- Lige nu er ordningen i relation til corona, men vi vil gerne samle erfaringerne med, at efterlønnere og pensionister med en sundhedsfaglig aggrund kan tage vagter i akutte situationer, da vi har et stort behov for kvalificeret personale, siger hun.

Jobbanken har eksisteret i en lille uge nu, og 21 har allerede henvendt sig til kommunen med henblik på at få job.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125