23948sdkhjf

Sundhedsordførere vil have stoppet fyring af frontpersonale med senfølger

Sygeplejersker og andre frontmedarbejdere, der er blevet langtidssyge efter at have behandlet covid-patienter, kæmper med hårde senfølger og risiko for en fyreseddel. Det skriver TV2 Østjylland.

Det mener både fagbevægelsen FOA og flere sundhedsordførere på Christiansborg er helt urimeligt. Ordførere fra Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Dansk Folkeparti peger samstemmende på, at både beskæftigelsesministeren og sundhedsministeren allerede i efteråret lovede at hjælpe dem, der nu mister jobbet, fordi de stillede sig i forreste række, da coronaen ramte Danmark.

- Det er fuldstændig uacceptabelt, at vi er i en situation, hvor dem, der stod allerforrest, da den her pandemi ramte, også risikerer deres eget job og indtægt efterfølgende. Det lovede beskæftigelsesministeren og sundhedsministeren i efteråret, at sørge for, der blev sat en stopper for, og jeg kan forstå, det ikke er tilfældet endnu, og det er uacceptabelt, siger SF’s sundhedsordfører Kirsten Normann Andersen til TV2 Østjylland.

Også Dansk Folkepartis Liselott Blixt vil se handling nu.

- I samrådet havde vi en lyttende minister, der sagde, at der var sat penge af til kriseberedskab, og at regioner og kommuner skulle gøre, hvad der var nødvendigt for at fastholde deres medarbejdere. Spørgsmålet er bare, om man gør det. Vi har altså et ansvar over for de mennesker, der faktisk har været i frontlinjen for at passe på mange af dem, der fik corona, lyder det fra Liselott Blixt.

Enhedslistens Peder Hvelplund kalder situationen for "særdeles utilfredsstillende".

- Også fordi det er en problematik, vi før har rejst, og både beskæftigelsesministeren og sundhedsministeren har tilkendegivet, at det her er en problemstilling, der skal løses. Derfor er jeg helt uforstående over for, at vi stadig står med problemer af den kaliber her, lyder det fra Peder Hvelplund til TV2 Østjylland.

Alle tre ordførere er enige om, at der hurtigst muligt skal gribes ind, så frontpersonalet ikke bare stryges af lønningslisten i regionerne og kommunerne.

- Vi har brugt rigtig mange milliarder på at holde hånden under samfundet på grund af corona, og vi skal også kunne holde hånden under de medarbejdere, der er kommet i klemme her, understreger Kirsten Normann Andersen, der derfor i dag har bedt sundhedsministeren sikre, at kommuner og regioner har penge til at holde hånden under de syge frontansatte.

Liselott Blixt kræver samtidig en redegørelse.

- Jeg vil bede ministeren redegøre for, hvad man har brugt af de penge, man har sagt, der er afsat til området og for hvordan man har hjulpet de her mennesker, lyder det fra DF’eren.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125