23948sdkhjf

Lollands hjemmepleje kører med max 75 procent bemanding

Samfundet er åbent, men langt fra alt er tilbage til normalen.

Det kan man blandt andet sande i Lolland Kommune, der stadig af ramt af medarbejdermangel, fordi de enten er syge eller passer sygebørn. Og det går ud over de opgaver, kommunen er i stand til at løse.

- Det er en vigtig milepæl, at vi nu kan sige farvel til de mange restriktioner, og vi glæder os alle til, at vi igen kan få en mere normal hverdag. Men så længe smittetrykket er så højt, vil det være svært for os at opretholde kommunens normale serviceniveau, og det er usikkert, hvor længe det kommer til at vare. Der er derfor brug for, at vi holder fast i at hjælpe hinanden, og jeg opfordrer til at udvise forståelse og støtte op, hvor man kan, siger borgmester Holger Schou Rasmussen.

Alene på ældreområdet er der i 1. februar yderligere 25 medarbejdere, der er blevet testet positive, og kun ganske få plejeteams kører med fuld bemanding.

Andre hænger i med kun 25-75 procent af den sædvanlige arbejdsstyrke, viser en opgørelse fra Lolland Kommune.

Prioriterede opgaver

Kommunen meldte ud i slutningen af januar, at den på grund af medarbejdermangel var nødt til at prioritere den mest nødvendige ældrepleje over praktiske opgaver såsom rengøring.

Og den melding glæder fortsat, oplyser kommunens borgmester Holger Schou Rasmussen i en pressemeddelelse.

- Hjælp til rengøring og andre praktiske opgaver vil derfor også i den kommende tid være nedprioriteret, men der bliver ikke gået på kompromis med opgaver af sundhedsfaglig vigtig karakter, siger han.

Det er ikke alle restriktioner, der er ophørt. Således er der stadig krav til enten mundbind eller visir på kommunens ældrecentre, træningscentre og i åbne aktivitets- og træningstilbud for ældre og særligt sårbare.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093