23948sdkhjf

Sankt Lukas Stiftelsen henter tung erhvervsprofil til formandspost

Jens Maibom, seniorrådgiver og tidligere underdirektør i LEGO koncernen, er valgt til ny bestyrelsesformand for Sankt Lukas Stiftelsen.

Han afløser formand igennem de seneste 7 år, Helle Christiansen, der ikke ønsker at genopstille ikke til posten.

Det fremgår af en pressemeddelelse. 

Sankt Lukas Stiftelsen er en selvejende institution, der udbyder ydelser inden for sundheds- og socialområdet.

Stiftelsen, der har en mere end 120-årig historie bag sig, har spillet en central rolle inden for det palliative felt med etableringen af Danmarks første og største hospice for voksne og landets første børne- og unge hospice.

Herudover driver Stiftelsen plejehjem, krisecenter, daginstitution, kursusvirksomhed og udlejning af erhvervslejemål, særligt til sundhedsleverandører.

Videnscenter på vej

I 2020 vedtog bestyrelsen en ny strategi, der bl.a. består i at synliggøre og videreudvikle den ekspertise, der er opbygget særligt inden for det palliative område gennem mange år. På tegnebrættet er etableringen af et videnscenter, ”Akademia”, og opførelsen af et nyt hospice, der skal understøtte det stigende behov for specialiseret palliation i Danmark.  

Fakta om Jens Maibom

  • Uddannet cand.merc. og har en lang karriere bag sig, særligt fra LEGO-koncernen, hvor han var ansat i knap 25 år og bestred flere topposter, bl.a. som Vice President for LEGO Education og Senior Vice President i LEGO Foundation.
  • Maibom har tidligere arbejdet for Bang&Olufsen og Palsgaard Industries og har gennem sin karriere arbejdet bredt med strategi og ledelse, økonomi og salg/marketing – de seneste år med særligt fokus på programudvikling inden for uddannelse og socialt engagement.
  • Han er desuden bestyrelsesformand for Hotel Nyborg Strand.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079