23948sdkhjf

Ledere og medarbejdere på skolebænken: Millioner afsat til ekstra uddannelse i demens

I Aalborg Kommunes budgetforlig for 2022 er der afsat ekstra 3,25 millioner kroner til uddannelse i demens blandt medarbejdere og ledere i perioden 2022-2025.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse. 

Midlerne skal udmøntes som AMU-kurser på uddannelsesstedet SOSU Nord, der giver medarbejderne mere viden om, hvorfor mennesker med demens reagerer, som de gør, så den udadreagerende adfærd kan forebygges og håndteres bedst muligt. 

- Vi har på ældreområdet et stort fokus på at klæde vores medarbejdere og ledere godt på til den opgave, de varetager og vi har et særligt fokus på demensområdet. At pleje og tage hånd om demensramte og i særdeleshed udadreagerende demensramte kræver helt særlige kompetencer og det har vi prioriteret at sætte flere midler af til, fortæller Næstformand i Senior- og Omsorgsudvalget, Lasse Frimand Jensen.

Og der er en grund til, at lederne også skal en tur på skolebænken, fortæller rådmand Kristoffer Hjort Storm i Aalborg Kommune.

- Som faglig leder er det vigtigt at have demensfaglig indsigt for at kunne sætte retning og vise vejen. Derfor skal lederne også efteruddannes i demens. Det er vigtigt for Aalborg Kommune, at vores ledere er tæt på vores borgere og vores medarbejdere, hvilket denne uddannelse er med til at styrke. Med disse ekstra midler sætter vi øget fokus på høj faglighed blandt medarbejdere og ledere og giver dem et større råderum og flere kompetencer, siger Rådmand i Senior og Omsorg, Kristoffer Hjort Storm.  

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235