23948sdkhjf

Kommune stadig ramt af sygdom: Nu indkaldes vaccinepersonale til ældreplejen

Covid-19 hærger stadig, og mange kommunale arbejdspladser lider stadig under personalemangel.

Heriblandt Omsorgs- og sundhedsområdet i Viborg Kommune, der aktuelt mangler omkring 100 medarbejdere på grund af covid-19.

Udfordringerne rammer især plejecentre, hjemmepleje, Madservice, Aktivitet og Udvikling og Genoptræning.

Derfor arbejder kommunen nu på højtryk med at finde medarbejdere fra andre områder, der kan hjælpe til.

Der er bl.a. dialog med personale fra vaccinationscentret og med det personale, der tidligere har været ansat som podere.

Viborg Kommune undersøger også muligheden for i endnu højere grad at trække på kommunalt, sundhedsfagligt personale, der i dag løser ikke akutte opgaver som f.eks. arbejde med forebyggelse, velfærdsteknologi med videre.

Appellerer til forståelse

Som så mange andre kommuner, er Viborg begyndt at prioritere tiden på de opgaver, der en mest nødvendige. Det betyder , at opgaver som rengøring, træning og forebyggende hjemmebesøg kan blive udskudt eller foretaget sjældnere end før. 

Nogle borgere vil desuden opleve, at der kan komme andre personer i hjemmet, end man er vant til.

- Vi handler nu, så vi sikrer, at vores borgere får den nødvendige hjælp, siger formand for Ældre- og Aktivitetsudvalget, Johannes Vesterby.

Formand for Social- og Sundhedsudvalget, Stine Damborg, uddyber: - Situationen er på ingen måder optimal, men jeg vil appellere til forståelse for, at vi i en forhåbentlig kort periode er nødt til at prioritere kraftigt i opgaverne og indkalde ekstra medarbejdere, indtil vi kommer på den anden side af de mange sygemeldinger.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109