23948sdkhjf

Lønhop og udbetalt overarbejde: Kommune og FOA indgår ny lønmodel til sundhedsansatte

Nyborg Kommune og FOA har indgået en ny lønmodel, hvor der skal fordeles omkring 3 millioner kroner mellem kommunens social- og sundhedsansatte.

Penge, der kommer til udtryk i lønstigninger, efteruddannelse og mulighed for at få udbetalt overarbejde.

Det oplyser Nyborg Kommune i en pressemeddelelse.

- Kompetencer, erfaring og løn skal gå hånd i hånd. Jeg er så glad for, at mine kollegaer med den nye lønmodel og forhåndsaftale, vil opleve markante lønstigninger på hvert af de fire trin på kompetencestigen. Det er en meget stor anerkendelse af den indsats og omsorg, de hver dag yder hos vores ældre og sårbare borgere, siger fælletillidsrepræsentant for FOA Marlene Koldsø

Fokus på rekruttering

Modellen er blandt andet indført for at lette rekrutteringen til faget og for at øge fastholdelsen.

- Vi står over for store rekrutteringsudfordringer, så der er i den grad brug for gode incitamenter for både at kunne rekruttere og fastholde veluddannede medarbejdere - og ikke mindst motivere unge til at tage en SOSU-uddannelse. FOA kvitterer ligeledes for, at Nyborg kommune sætter fornyet fokus på arbejdsmiljøet sammen med en forbedret lønaftale. Det er et så væsentligt bidrag til og forudsætningen for at imødekomme fremtidens rekrutteringsudfordringer, siger Sektorformand Hans.

Det er ikke mange dage siden, at Nyborg Kommune lancerede en omfattende 10 millioner kroners handlingsplan med 20 indsatser for netop at imødekomme fremtidens rekrutteringsudfordringer på ældreområdet. Den netop indgåede forhåndsaftale med FOA er en del af udmøntningen af denne handlingsplan.

Den nye forhåndsaftale træder i kraft med tilbagevirkning fra 1. september 2021.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078