23948sdkhjf

Fastholder arbejdspladser: Region sætter adresse på nyt sygehusvaskeri

Det nye sygehusvaskeri i Region Sjælland får adresse i Tuse. Det har et flertal regionsrådet vedtaget.

Dermed er håbet, at medarbejderne til det nye vaskeri hentes i lokalområdet. Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Vasketøjet blev tidligere vasket på vaskeriet på Holbæk Sygehus, som brændte i 2018. Derfor er der brug for et nyt. 

- Jeg er glad for, at vi ud fra en samlet vurdering af en række forhold er enige om placeringen i Tuse, og at arbejdspladserne dermed bliver i regionen. Det har været helt centralt, at vi fastholder arbejdspladserne i Nordvestsjælland, hvor det tidligere vaskeri også lå placeret, siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland.

Opgaven i udbud

Nu sendes opgaven med at opføre vaskeriet i udbud, og der er klimavenlighed på ønskesedlen.

- Vi ønsker på tværs af Regionsrådet så grøn og klimavenlig en løsning som muligt. Derfor har vi også besluttet, at vi ikke ønsker brug af fossile brændsler, som for eksempel naturgas, i det nye vaskeri, siger Heino Knudsen.

Den endelige beslutning om energikilden til det nye vaskeri tages først i forbindelse med udbudsprocessen, og derfor er det endnu ikke fastlagt, hvilken løsning regionen vælger.

Udover at vælge en grøn løsning til driften af vaskeriet. Regionsrådet har desuden fokus på at genanvende den resterende returvarme for eksempel i det lokale fjernvarmenet, som Holbæk Kommune aktuelt overvejer at udvide.

Når vaskeriet står færdigt, vil det hovedsageligt være vasketøj fra Holbæk Sygehus samt Sjællands Universitetshospital i Køge og Roskilde, der skal håndteres på det kommende vaskeri.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125