23948sdkhjf

Millioner sat af til at forbedre job på plejehjem

Fremover bliver rådgivning - eller supervision, som det også kaldes - samt systematisk, faglig sparring en del af hverdagen på Aalborg Kommunes plejehjem.

Det fortæller senior- og omsorgsrådmand Kristoffer Hjort Storm (DF), som håber, det vil gøre det lettere at fastholde og rekruttere personale.

- Det skulle gerne give et løft til vores medarbejdere og øge kvaliteten i hverdagen for dem, og dermed gøre det mere attraktivt at være på plejehjemmene, siger han.

Rådmanden understreger, at det ikke drejer om at føre mere opsyn med plejehjemmene - men snarere noget med at sørge for, at der bliver et godt fagligt miljø, hvor medarbejderne har de rette redskaber til at håndtere hverdagens mange udfordringer.

- Det er simpelthen fordi, vi står med de udfordringer, vi gør, i forhold til at rekruttere og fastholde personale. Og der fik vi - i forbindelse med sidste års budgetforhandlinger - en melding fra plejeboligsektionen om, at det her er noget af det, de kan se, vil være med til at gøre arbejdspladserne mere attraktive, forklarer han.

Derfor er der nu afsat 3 mio. kroner ekstra til supervision og sparring, og det forventer Kristoffer Hjort Storm sig en del af.

- Vi gør i forvejen en masse for at løfte kvaliteten og det faglige niveau. Men vi skal også tænke i nye bander, for den udfordring, vi står med i et ti-årigt perspektiv, er jo stor. Og derfor er det heller ikke noget, vi kan løse med få, enkle greb. Der skal tænkes i mange forskellige baner, og det her er en af dem, der måske kan være med til at løse det. Ikke fordi det som sådan handler om ny rekruttering - men det kan formentlig fastholde nogen, og få personalet til at synes, at det er en god arbejdsplads. For på den måde vil det formentlig også spredes ude i samfundet, at det er et godt sted at være og på den måde hjælpepå rekrutteringen. Og det er der brug for, hvis vi også skal have den pleje, vi ønsker os om ti år, tilføjer han.

Nyt udspil på vej

Udover de 3 mio. kroner ekstra til supervision og faglig sparring afsatte partierne bag sidste års budgetforlig også 1,8 mio. kroner til fastholdelse af medarbejdere på sosu-området, og ifølge Hjort Storm kommer der snart et udspil til, hvordan man vil bruge de penge.

- Vi har ikke opsat konkrete mål for, hvor mange, det gerne skulle lykkedes os at fastholde. Men det er der da et håb og en forventning om - ligesom vi også har et håb om, at vores personale vil være bedre klædt på til situationer, hvor de vil have godt af at få den her form for sparring, forklarer han.

Selvom ældre- og omsorgsområdet er i forvejen er en af Aalborgs Kommunes største arbejdspladser, er der ingen tvivl om, at behovet bliver endnu større i fremtiden. Dels fordi befolkningen generelt lever længere og dermed også bliver dårligere - og dels fordi mange af de nuværende ansatte snart skal pensioneres. Ifølge flere kilder har Aalborg dog knap så svært ved at tiltrække nye ansatte til ældreplejen, som man har i mange mindre kommuner. Måske fordi der er en stor variation og et stort antal plejehjem, og samtidig er der også en stor sosu-uddannelse i Aalborg

- Så vi har nogle spændende plejecentre med en masse dygtige kollegaer og muligheder. Men det skal vi også udnytte, og derfor er jeg glad for, at vi nu satser endnu mere og bruger endnu flere midler på at gøre det til en rigtig attraktiv arbejdsplads, understreger Kristoffer Hjort Storm.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.281