23948sdkhjf

700 stykker glas fra Hjørring skaber franske fornemmelser for Helsingørs seniorer

Selvom der stadig er et godt stykke tid til sommer, er der i Helsingør udsigt til palmer, citrontræer, eksotiske blomster og et lunt klima som ved den franske riviera. På en grund ved det gamle Helsingør Hospital er Bovieran Danmark nemlig lige nu i gang med at opføre 55 seniorboliger med en stor vinterhave, der forbinder dem.

I den forbindelse har nordjyske Glaseksperten levereret mere end 700 termoruder med et samlet areal på 1.426 kvadratmeter, der skal anvendes til vinterhavens tag, samt 3-lags glas til facaden. Den største termorude måler 958 x 2478 sm, og ifølge Christina Kirkelund, projektkoordinator hos Glaseksperten, er der tale om et imponerende projekt.

– De nye Bovieran-boliger i Helsingør er et stort og ekstraordinært projekt, hvor termoruderne til glastaget spiller en helt central rolle. Her har særligt solafskærmning og isoleringsevne været afgørende, så beboerne har mulighed for at nyde klimaet i vinterhaven uden at få hedeslag om sommeren eller fryse om vinteren, siger hun og fortsætter:

– Derfor har vi anvendt de særlige solafskærmende glas, der reducerer behovet for klimaanlæg og kunstigt lys betydeligt, samtidig med at isoleringsegenskaberne reducerer varmetabet.

Hos Bovieran, der har bygget seniorboliger med fælles vinterhaver i Sverige siden 2009 og i Danmark siden 2017, er man ligeledes glad for projektet med haven, der sikrer et sydeuropæisk klima til seniorer tæt på familie og venner i Danmark.

– Det gode, sunde rivieraklima i vinterhaven er meget vigtigt for os, da klimaet netop er det helt unikke parameter, vi kan tilbyde beboerne. I den forbindelse spiller tagglassene selvfølgelig en væsentlig rolle i forhold til at sikre den rette mængde lys og varme, så det er behageligt at opholde sig derude. Derudover muliggør det et rigt og eksotisk planteliv med hele 1.800 planter og blomster, heriblandt oliven- og citrustræer, lyder det fra direktør i Bovieran Danmark, Lars Jacobsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.097