23948sdkhjf

Privat fond donerer historisk stort beløb til nordjysk neurorehabilitering

Nordjyske Melsen Fonden har doneret 20 millioner kroner til Regionshospital Nordjyllands arbejde med rehabilitering af mennesker, der bliver ramt af hjerneskader og stroke.

Donationen skal samtidig kickstarte et helt nyt forskningscenter inden for strokespecialiseret neuroteknologi, kalder Center for Neuroteknologi og Rehabilitering.

Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

Beløbet er det største enkeltstående beløb, som regionen nogen sinde har modtaget.

Melsen Fonden er en udløber af teknologivirksomheden Melsen Tech, der i 2015 solgte deres fabrik i Aalborg. Provenuet herfra overgik til en fond, der blev stiftet i sommeren 2020.

Kickstarter et helt nyt forskningscenter

Det nye Center for Neuroteknologi og Rehabilitering (CNR) bliver en ny ambitiøs satsning i samarbejde mellem Neuroenhed Nord, Aalborg Universitetshospital og Aalborg Universitet, der skal løfte forskningsarbejdet i neuroteknologi op i nordeuropæisk klasse til gavn for både patienter, rekruttering af fagfolk og erhvervslivet.

Foruden forskningssamarbejde bliver den historisk store donation udmøntet i rehabiliteringsteknologi, teknologiske hjælpemidler, døgnrytmebelysning, støtte til implementering af teknologi og forskningssamarbejde og et nyt anlæg ved Neuroenhed Nord under navnet ”Melsen Fløjen”.

- Med donationen har vi en unik mulighed for at yde økonomisk støtte til både rehabiliteringsindsatsen og forskning, hvilket er en væsentlig del af fondens fundats. siger Anker Laden-Andersen, som er bestyrelsesformand i Melsen Fonden.

Fondens glæde deles af regionsrådsformand i Region Nordjylland, Mads Duedahl (V), som ser frem til at følge effekten af donationen:

- Det er en fantastisk donation, som jeg på vegne af hele Region Nordjylland vil sige stort tak for. Det giver os nogle helt unikke muligheder for at hæve behandlingsniveauet for neurorehabilitering yderligere. En erhvervet hjerneskade kan have omfattende konsekvenser og ramme både unge og gamle, og derfor glæder jeg mig personligt til at følge projektet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141