23948sdkhjf

Hjemmehjælper sigtet for at misbruge ældre borgeres kreditkort

En kvindelig hjemmehjælper i København er blevet sigtet for at have skaffet sig koder til ældre borgeres betalingskort og efterfølgende misbrugt kortene.

Det oplyser Københavns Politi, der kalder det "en omfattende sag om databedrageri".

- Det er en alvorlig sag, hvor vi mistænker den pågældende kvinde for groft at have udnyttet sin adgang til en række ældre medborgere.

- De har efterfølgende oplevet, at der er blevet trukket mange penge fra deres konti for varer, som de aldrig har købt, siger vicepolitiinspektør Peter Høholt fra Københavns Politi i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Den mistænkte kvinde, der er 36 år, er sigtet for at have svindlet, mens hun var ansat på først et plejehjem på Vesterbro i København og senest på et plejehjem på Frederiksberg.

Københavns Politi anholdt kvinden tirsdag, men har ikke krævet hende varetægtsfængslet. Politiet oplyser, at efterforskningen nu fortsætter.

Sagen kom på politiets radar, da et af ofrene anmeldte det til politiet.

- De sager, vi har kendskab til, ligger i perioden juni 2020 til marts 2022. De forurettede er hver blevet bedraget flere gange, så samlet er der tale om et betydeligt antal forhold, oplyser Københavns Politi.

Det er ikke umiddelbart lykkedes at få svar på, hvor mange borgere der skal være blevet svindlet, eller hvor stort et beløb der skal være svindlet for. Politiet oplyser, at det ikke udtaler sig nærmere om bedrageriets omfang.

/Ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.562