23948sdkhjf

Patricia går efter titlen som Danmarks bedste SOSU

Nedtællingen til danmarksmesterskabet i Skills for social- og sundhedsassistenter er begyndt for Patricia Lawetz, social- og sundhedsassistent-elev i Furesø Kommune.

Den 27. april drager hun til Høng med det mål at blive Danmarks bedste sosu-elev.

11 cases ligger lige klar til Patricia Lawaetz og studiekammeraten Mikkel Iversholt. Sammen med Mikkel, der har haft sin praktik i Gribskov Kommune, er Patricia gået i intensiv træningslejr.

Om en lille måned håber de at kunne supplere titlen som forsvarende regionsmestre for Region Hovedstaden med en titel som Danmarks bedste elever på landets social- og sundhedsassistentuddannelser.

- Jeg går jo efter at vinde. Det gør vi begge to. Så derfor øver vi også de tre finalecases," siger Patricia Lawaetz.

Cases og diagnoser

Bag de 11 cases gemmer sig forskellige typer patienter med forskellige diagnoser og plejebehov. Til mesterskaberne bliver patienttyperne spillet af skuespillere, hvoraf Patricia og Mikkel kender et par af dem fra regionsmesterskaberne.

De øvrige er nye sager, som deltagerne nu forsøger at sætte sig ind i.

- Vi skal kende deres livshistorier, deres ressourcer, hvad de har arbejdet med i deres fortid, og vi skal have styr på deres medicin og deres sygdomme. Jeg var lidt chokeret over, at der var så mange cases, men vi tager fat på dem én efter en og træner de forskellige scenarier," fortæller Patricia.

Efter sin praktik på Ryetbo Plejecenter er hun tilbage på uddannelsen Sosu H i Hillerød for at færdiggøre den sidste del af uddannelsen som social- og sundhedsassistent inden eksamen i maj. Og ikke mindst for at pudse formen helt af inden danmarksmesterskabet i slutningen af april.

Den træning bliver hjulpet godt på vej af de tre trænere – en fysioterapeut, en sygeplejerske og en social- og sundhedsassistent, som hende og Mikkel Iversholt har fået stillet til rådighed af uddannelsen.

- De 11 cases dækker hele uddannelsen – vi har patienter, der kommer fra hospitalet til rehabilitering med nye hofter, patienter vi skal give blodfortyndende medicin, vi skal vise, at vi kan de sterile teknikker, håndtere en stomi og voldsomme blødninger, og i psykiatrien skal vi vise, at vi kan fungere som støtte-kontaktpersoner for pyskisk syge personer, siger hun.

DM i Skils finder sted 28-30 april i Høng i Kalundborg Kommune.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109